user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Du tjänar på att bli medlem i ME

Medlemskapet i ME ger dig många förmåner och underlättar din vardag som företagare. Genom ditt medlemskap blir du automatiskt godkänd av facken.

ME är organisationen för dig som arbetar med anläggningsmaskiner i egen verksamhet. Med vår hjälp kan du fokusera på din kärnverksamhet samtidigt som dina intressen i branschen bevakas.

Bli medlem direkt

I medlemskapet ingår:

Kvalitetsstämpel

Som ME-medlem får du den kvalitetsstämpel som de fackliga organisationerna kräver för att direktgodkänna ditt företag som underentreprenör och du får använda vår logga på din hemsida.

Vad krävs för att bli medlem?

Rådgivning och experthjälp

Som medlem får du rådgivning och stöd i arbetsrättsliga, tekniska och entreprenadjuridiska frågor av ME:s experter och jurister. Svaret på dina frågor är aldrig längre bort än ett telefonsamtal eller ett e-postmeddelande och vi finns vid din sida vid eventuella förhandlingar med facket.

I medlemskapet ingår tre timmars kostnadsfri juridisk rådgivning i varje enskilt ärende. Terra Advokat AB tillhandahåller den entreprenadjuridiska rådgivningen åt ME:s medlemmar på uppdrag av ME. 
Kontakt med Terra advokat AB

Rabattavtal

Tjäna pengar på ett medlemskap genom ME Inköps förmånliga avtal och rabatter.

Kurser

Som medlem får du mellan 15-25 procents rabatt på ME-skolans kurser. ME-skolan erbjuder ett brett utbud av kurser som är anpassade till branschens krav och förutsättningar och som bidrar till ditt företags utveckling och lönsamhet.

Medlemsresor

Nätverka och umgås med likasinnade från branschen när ME anordnar mässresor och andra sociala arrangemang för medlemmarna.

Gratis olycksfallsförsäkring

För dig som är ägare av firman ingår en gratis olycksfallsförsäkring i medlemskapet.

Semesterlönefonden

Genom semesterlönefonden kan du som ME-medlem och arbetsgivare få tillbaka en stor del av dina kostnader för de anställdas semesterlönegrundande frånvaro, det vill säga när du betalar ut semesterlön när de anställda är frånvarande (vid till exempel föräldraledighet och sjukdom).

Löpande information

Som medlem håller vi dig alltid uppdaterad med det du behöver veta om nyheter i branschen och vilka lagar och förordningar du behöver följa. Du får nyhetsbrev varje månad, en ständigt uppdaterad hemsida, tidningen Maskinentreprenören och en årlig utgåva av Maskinentreprenörernas handbok.

Tidningen

I medlemskapet ingår också tidningen Maskinentreprenören – branschtidningen som ger heltäckande bevakning av anläggningsbranschen och andra branscher som använder mobila arbetsmaskiner. Tidningen kommer ut 10 gånger/år och skickas ut till dig och dina anställda.

Vad kostar medlemskapet i ME?

Här räknar du enkelt ut ditt företags medlemsavgift.

Är din kollega redan medlem i ME?

Vill du veta om en kollega redan är medlem i ME?

Bli medlem direkt

Läs och skriv ut tryckt material om medlemskapet

Läs mer om medlemskapet

Vad krävs för att bli medlem?

Ett medlemskap i ME innebär kvalitet och trygghet för den som anlitar ett ME-företag. Därför finns vissa kvalitetskrav som ställs på alla företag som ansöker om medlemskap.

Bli medlem du också!

Som medlem i ME blir du automatiskt godkänd av facken.

Ansök om ditt medlemskap redan idag.

Intervju med Dennis Nyberg

Dennis arbetar på Kranbolaget och har varit medlem i ME i många år. Han ser bara fördelar med sitt medlemskap och rekommenderar alla som äger en maskin att gå med!