user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Ryno Quantz

Arbetsgivarintyg

Alla som varit anställda har rätt att få ett arbetsgivarintyg om anställningen upphör. Nu kan du som arbetsgivare enkelt fylla i och skicka över arbetsgivarintyg digitalt.

Den som har varit anställd på ditt företag har rätt att få ett arbetsgivarintyg för att kunna söka a-kassa. Fyll i, signera och skicka iväg intyget så blir det rätt direkt. Arbetsgivarintyg.nu är en tjänst utvecklad av a-kassorna och kan användas kostnadsfritt av alla arbetsgivare oavsett bransch. Samma intyg för alla kassor.

Till webbplatsen arbetsgivarintyg.nu

Så fyller du i intyget

Sveriges Byggindustrier har tillsammans med Byggnads och Sekos A-kassor tagit fram två instruktionsfilmer hur man fyller i arbetsgivarintyg.

Det är du som arbetsgivare som fyller i arbetsgivarintyget vid arbetslöshet. Ibland händer det att de intyg som kommer till A-kassorna tyvärr är ofullständiga eller fel ifyllda. Filmerna hjälper dig att göra rätt från början.

Så fyller du i arbetsgivarintyg

instruktionsfilm (steg 1-10)

instruktionsfilm (steg 11-15)

Har du frågor?

Kontakta vår rådgivning på 010-256 99 99, vardagar 8-16. Eller maila oss på radgivning@me.se. Skriv organisationsnummer i ämnesraden för snabb service!

Uppdaterad den 30 januari 2019