user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Arbetsgivarstöd

Som arbetsgivare är det mycket att hålla reda på, och därför har vi samlat information som kan underlätta din vardag. Här hittar du svar på frågor om kollektivavtal, att anställa personal, löner och ersättningar med mera. För att snabbare hitta det du söker är det bra att välja ett aktuellt ämne eller område här under.

Välj ett ämne

  • Tips för att klara nya dataskyddsreglerna

    Den 25 maj 2018 ersattes personuppgiftslagen (PuL) med den nya dataskyddsförordningen GDPR. Nedan har vi samlat det viktigaste ditt företag måste göra för att klara de nya reglerna i en checklista. Det finns även en länk till en snabbguide där du svarar på nio frågor och får därefter tips på vad du behöver göra.

Se även

GPS i din maskin

Utvecklingen av GPS-baserade elektroniska positioneringssystem har gett arbetsgivaren möjlighet att övervaka både maskiner och medarbetare. Men vad får arbetsgivaren registrera och övervaka?

Arbetsrätt och förhandling

Om du som arbetsgivare blir oense med din medarbetare i en arbetsrättslig fråga – ska en viss förhandlingsordning följas. Vi har samlat de vanligaste begreppen i arbetsrätten. Tuff förhandling eller mjuk medling - ME ställer upp för vad som är bäst i din situation!

Arbetsrättsliga lagar

Arbetsrätten är den del av lagstiftningen där förhållandet mellan arbetsgivare och anställd regleras. De olika lagarna inom arbetsrätten kan ersättas och kompletteras av kollektivavtal. Vi har samlat bra länkar.