user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Pixabay

Alla ID06-kort måste bytas ut

Nu är det dags att beställa de nya ID06-korten. Anslut företaget hos ert kortbolag och beställ nya kort. Den 20 juni upphör gamla kortstandarden att gälla och då spärras samtliga äldre kort.

I oktober 2018 lanserades de nya säkrare ID06-korten. 20 juni 2019 spärras alla gamla kort och slutar gälla, oavsett vilket datum som står på själva kortet.

Innan du kan beställa nya kort måste du först ansluta företaget till ID06-systemet. För att kunna göra beställningen krävs säker identifiering av firmatecknare, kortbeställare och kortinnehavare via bank-id. Under hösten 2018 kommer även utländska företag och personer utan bank-id att kunna ansluta sig till ID06-systemet.

Vänta inte till sista stund, anslut ditt företag och beställ nya kort så tidigt som möjligt!

Så gör du

 1. Skapa konto och anslut dig
  Först ska du ansluta ditt företag till ID06-systemet. Det gör du via någon av ID06s kortpartners. Alla företag måste ansluta sig – även om du varit kund hos ID06 tidigare.

 2. Beställ nya kort
  Nya ID06-kort kan beställas från den 20 oktober 2018. Kontakta kortföretaget du valt och följ deras instruktioner.

 3. Medarbetaren skapar konto och signerar
  När du beställt ett kort så får medarbetaren ett mejl med en länk för att skapa ett ID06-konto. Medarbetaren får sedan signera kortet med sitt bank-id.

 4. Kortet trycks och skickas ut
  Kortet trycks sedan och skickas ut. 

 5. Aktivera kortet
  När medarbetaren fått sitt kort ska det aktiveras via medarbetarens ID06-konto. Medarbetaren får då PIN-koden till kortet. Nu kan kortet börja användas!

Varför nytt kort?

Det nya kortet bygger på en säkrare teknik. Målet är att det ska bli svårare att fuska sig in på arbetsplatser och att säkerställa att endast justa företag som följer lagar och regler kan beställa kort till sina medarbetare.

Viktiga datum

 • 20 oktober 2018 är startdatum för att beställa ID06-kort 2.0
 • 1 april 2019 är sista dagen att beställa ID06-kort med den gamla kortstandarden
 • 20 juni 2019 upphör gamla kortstandarden att gälla och då spärras samtliga kort av den gamla standarden (även om det tryckta datumet på kortet anger ett senare datum.

Om korten på ID06 webbplats

Dessa företagsformer kan registrera sig 

Rabatt hos kortföretaget Nexus

Medlemmar erhåller via ME Inköp AB 20 procent rabatt hos företaget Nexus på samtliga deras tjänster.

Medlemsrabatt hos Nexus

Registrera din utbildning på ID06-kortet

ME-skolans utbildningar är öppna för alla i branschen. ME-skolan är ackrediterad utbildningsgivare och efter slutförd kurs registrerar vi dina utbildningar på ditt ID06-kort.

Registrera utbildningar på ID06-kortet

Få svar på dina frågor på ID06 minimässa

Under mars månad gör ID06 med partners en turné för att informera om den nya kortstandarden och berätta om det pågående införandet. Även partners finns på plats och demonstrerar applikationslösningar för arbetsplatsen och guidar kring kort och kortbeställning. Mässan är kostnadsfri men föranmälan krävs. Ta chansen att få svar på dina frågor om ID06!

Datum och orter på ID06 webbplats

 

Har du frågor?

Kontakta vår rådgivning på 010-256 99 99, vardagar 8-16. Eller maila oss på radgivning@me.se. Skriv organisationsnummer i ämnesraden för snabb service!

Publicerad den 10 oktober 2018
Uppdaterad den 10 oktober 2018

Mer om personalliggare

Hårdare kontroll av underentreprenörer

Du som arbetsgivare skyldig att förhandla med facket inför anlitande av en underentreprenör eller ett bemanningsföretag. Genom medlemskap i ME kan företaget visa att det uppfyller dessa krav.