user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Pixabay

Möjlighet till skadestånd för lastbilsköp

Har ditt företag köpt en lastbil under åren 2003-2016 har du nu en möjlighet att få tillbaka en del av kostnaden för köpet.

Ett antal av Europas största lastbilstillverkare har dömts för kartellbildning av EU. Volvo/Renault, MAN, DAF, Iveco, Scania och Daimler har enligt EU-kommissionen under 14 års tid ingått i en kartell vars syfte varit att rigga priser och skjuta fram krav på ny teknik för avgasrening.

Den internationella advokatfirman Hausfeld reser nu en grupptalan om skadestånd för företagare i EU som köpt/leasat eller hyrt lastbil under åren 2003-2016 av något av de tillverkare som dömts som inblandande i kartellen. Underlag för skadeståndsframställan gäller chassies (utan extern påbyggnad) för lastbilar med totalvikt över 6 ton.

Mer information hittar du på denna hemsida:

Information om lastbilskartellen och registering för grupptalan

Där kan du som köpare av lastbil också anmäla ditt intresse att delta i advokatfirmans grupptalan.
Observera att möjligheten att registrera sig för grupptalan via denna advokatbyrå förfaller 31 maj 2018.

ME vill förtydliga att vi inte är inte involverade i processen, och har därmed inte möjlighet att inom ramen för medlemskapet ge juridisk eller annan rådgivning i den här frågan. Det är upp till var och en att själv bedöma huruvida man vill registrera och ansluta sig till grupptalan.

Har du frågor?

Kontakta vår rådgivning på 010-256 99 99, vardagar 8-16. Eller maila oss på radgivning@me.se. Skriv organisationsnummer i ämnesraden för snabb service!

Publicerad den 15 maj 2018
Uppdaterad den 15 maj 2018