user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

ME Ledningssystem - ett webbaserat verktyg anpassat för branschen

Gillar du ordning och reda? Det gör vi på ME också! Därför har vi tagit fram ett webbaserat verktyg för ledningssystem som är anpassat för maskinentreprenad- och anläggningsbranschen.

Idag ställs allt oftare krav från beställarna att ni som företag har ett dokumenterat ledningssystem. Många gånger kommer även initiativet för ett ledningssystem internt. Exempelvis när det lilla entreprenadföretaget börjar växa och behovet av att få ordning och struktur inom företag ökar, då kommer också behovet av ett fungerande ledningssystem, som gör det lättare att utveckla och förbättra verksamheten.

Branschanpassat


ME Ledningssystem är branschanpassat, vilket gör att verktyget är uppbyggt för att passa de typer av verksamheter som ME:s medlemmar driver. ME Ledningssystem innehåller stöd och guider och blankettbibliotek, allt anpassat för att passa företag i vår bransch. Du kan t ex lagra all information här som du idag har i dina maskinpärmar. Du kan ge beställare tillgång till delar av systemet. Och eftersom verktyget är webbaserat blir informationen tillgänglig överallt även via mobil och läsplatta.

I tjänsten ingår också lagbevakning via Lagpunkten Direct, en bevakning av miljö- och arbetsmiljölagstiftning viktiga för branschen.

Hur funkar ME Ledningssystem?

ME Ledningssystem är ett webbaserat verktyg för ledningssystem. Att verktyget är webbaserat innebär att det är tillgängligt från var du än befinner dig bara du har uppkoppling, samt en dator, läsplatta eller mobiltelefon att använda. I verktyget, ME Ledningssystem, lagrar ni på företaget all information kring företagets ledningssystem gällande miljö, kvalitet och arbetsmiljö.

Användare

I verktyget har ni olika typer av användare. Ni har en administratör som har tillgång till allt och som skapar nya användare. Ni kan ha redaktörer som både kan redigera och lägga till nya information i verktyget. Medarbetare kan läsa allt eller valda delar av informationen, men inte göra några ändringar eller lägga till ny information. Till sist kan ni även ha externa användare, där ni till exempel kan ge en kund läsrättigheter till ett specifikt projekt.

Innehåll

I grunden är det fyra delar som ni arbetar i. Del ett är verksamhetens flöden, där rutiner, processer och ramar beskrivs. Där presenterar företaget både operativa rutiner kring verksamheten och men även de mer övergripande delarna som affärsidé och policy. I nästa del lagrar ni detaljerad information om projekt, maskiner och fordon. Som exempel kan ni lagra maskinpärmarna här, vilket gör att ni inte behöver ha pärmarna fysiskt på plats, utan kommer lätt åt maskinpärmens information via en dator, mobil eller läsplatta oavsett var personen befinner sig. I den tredje delen lagras alla rutiner kring personal och personalhandbok.

Den sista delen, kanske också den viktigaste, är nödläge. Här lagrar ni alla rutiner kring nöd- och krissituationer. I en kris kan det ofta uppstå kaotiska situationer och som invidvid blir man kanske stressad och har svårt för att tänka klart. Om rutiner för en nödsituation finns upplagda under detta avsnitt, kan personal eller arbetsledare lätt gå in och läsa om hur man ska hantera situationen, steg för steg.

Företagsexempel

Det finns också ett företagsexempel som inspirationskälla för dig som vill börja utveckla ett ledningssystem för ditt företag eller kört fast i något led. Det är en grupp av ME-medlemmar som på eget initiativ har byggt ett system på generell bas med råd och tips hur det kan fyllas med relevant innehåll.   

Vad kostar ME Ledningssystem?

För att få tillgång till ME Ledningssystem betalar ni en årlig abonnemangsavgift på 5900 kr exkl moms plus en uppläggningsavgift på 950 kr exkl moms. I avgiften ingår tillgång till verktyget med mallar och guider. Ni får också tillgång till lagbevakning genom Lagpunkten Direct.

I grundabonnemanget ingår 0,5 GB lagring. Är ni i behov av utökat lagringsutrymme tillkommer 590 kr/år (exkl moms) för 1 GB.

I avgiften ingår också support upp till 3 timmar under abonnemangsperioden. Priset för support utöver dessa timmar är 750:-/timme (exkl moms)

Intresseanmälan

Känner du att du vill veta lite mer om ME Ledningssystem? Behöver du lite mer information för att kunna ta ett beslut om ditt företag ska gå vidare med ME Ledningssystem? Hör av dig till oss, så kan vi berätta mer om verktyget.

Gå in på vår ledningsystemsida och lämna en intresseanmälan.

Har du frågor?

Kontakta vår rådgivning på 010-256 99 99, vardagar 8-16. Eller maila oss på radgivning@me.se. Skriv organisationsnummer i ämnesraden för snabb service!

Publicerad den 30 maj 2018