user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Ring Knutstorp

Dags för Entreprenad Live 2019

Välkommen till årets entreprenadmässa - Entreprenad Live på Ring Knutstorp. Mässan går av stapeln den 12-14 september och ME finns förstås på plats.

På Entreprenad Live kan du prova maskiner, gräva, lasta, tävla och besöka oss. Inträdet är gratis, restaurangerna är öppna och det finns fri parkering för alla.

Välkommen till vår monter som ligger i mitten av området. Vi har mycket på gång. Bland annat berättar vi om ME:s arbete med att utbilda fler och duktigare maskinförare samt vårt samarbete med Svalöfs gymnasium.

I ME:s monter får du kaffe och bulle och kan ställa alla dina frågor om branschen och medlemskapet.

För de minsta finns en liten eldriven grävmaskin som brukar vara mycket populär. Självklart bjuder vi på godis också!

Delta i diskussioner om utbildning och stölder

Fredag  
Kl 10.00-11.00

Varför vill ungdomar inte gå yrkesutbildningar?

BYN (Byggnadsnämndens Yrkesnämnd) informerar om gymnasie- och vuxenutbildning, yrken, var du hittar information, lärlingstid och framtidsutsikter.

Varje år går tusentals ungdomar ut i arbetslöshet efter gymnasiet, samtidigt som många branscher skriker efter utbildad arbetskraft. Vad behövs egentligen för att väcka intresset för utbildningar som kan ge bra och välbetalda jobb direkt efter skolan?

Diskussion om varför ungdomar idag väljer bort yrkesutbildningar.

Kl 13.00-13.45

Stöldligor i Skåne - vad görs?

Årligen stjäls diesel för nära 800 miljoner kronor, och det bara i Skåne. Bakom ligger internationella ligor som skapar stora problem för företag och samhälle.
Stina Bengtsson och Charleine Simonsson från Lunds Tekniska Högskola har i samarbete med ME undersökt stölderna och de konsekvenser de ger. De presenterar sin undersökning och problemet diskuteras från olika perspektiv. T ex förebyggande arbete, lagrum och straffsatser.


Du är välkommen att delta eller bara lyssna. Vi kommer att bjuda in olika beslutsfattare, myndigheter, representanter för närliggande branschorganisationer och media. Vi vill ha en positiv och framåtriktad debatt, där vi tillsammans söker praktiska lösningar för framtiden. 

Öppettider
Torsdag: 10-17
Fredag: 9-16
Lördag: 9-15

Vägbeskrivnig till Ring Knutstorp

Läs mer