user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Dalecarlia Hotel & Spa

Regionstämma i Tällberg – hjärtat av Dalarna

Välkommen till regionstämma på Dalecarlia Hotel & Spa i Tällberg den 7 mars för ME:s region 2. Seminarium med Arbetsmiljöverket, inspirerande föreläsning av Ninni Länsberg och kulturvandring. Här finns alla förutsättningar för ett lyckat möte och möjligheten att träffa såväl nya som gamla kollegor inom branschen.

På stämman har du möjlighet att påverka ditt medlemskap i ME och hur organisationen jobbar för dig och branschen. Din regionstyrelse lyfter lokala frågor kring sådant som berör dig som maskinentreprenör.

Seriösa entreprenörer i sund konkurrens

Vi gästas av Mattias Hellberg från Arbetsmiljöverket som ska berätta om det arbete som AV gjort tillsammans med övriga myndigheter för att motverka osund konkurrens och motverka företag som anlitar svart arbetskraft och fuskar med säkerheten. Eller som Arbetsmiljöverket uttrycket det, för att främja sund konkurrens. Han kommer också att tala om vad en arbetsmiljöinspektion innebär och vad man som företagare ska förvänta sig när inspektören knackar på dörren, vad och vilka konsekvenser mindre eller större avvikelser innebär, med mera. Vi kommer också att få praktiska råd och förklaringar hur en bättre arbetsmiljö skapas genom systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM.

Ta tåget till Tällberg

Varför inte ta tåget till Tällberg och byns egna lilla järnvägsstation? Järnvägsstationen ligger 2,2 km från Dalecarlia Hotel & Spa. För transport till och från stationen, ring oss och förboka 0247-89100. Pris per person 100 kr enkel resa, betalas på hotellet.

Övernattning på Dalecarlia Hotel & Spa

Dalecarlia Hotel & Spa i Tällberg ligger i hjärtat av Dalarna, högt uppe med en fantastisk utsikt över Siljan. Passa på att koppla av på hotellets spa, här finns allt du behöver för välmående och avkoppling. Kanske en avstressande bastu och pooler både inne och ute. På kvällen träffas vi i matsalen och äter en god tre rätters middag tillsammans.

Påverka ME:s framtid

På lördag förmiddag håller ME:s region 2 sin regionstämma. Maskinentreprenörerna är en medlemsstyrd organisation, vilket innebär att alla medlemmar har en möjlighet att vara med och påverka. På regionstämman har du möjlighet påverka vilka dessa är samt deras arbete för det kommande året.

Kulturvandring med charm

Lördag förmiddag under stämman anordnas en kulturvandring som aktivitet för medföljande. Hur kommer det sig att den lilla bondbyn mitt i Dalarna blivit en turist- och konferensort och hur har man lyckats bevara den lilla byns charm?

Inspirerande föreläsning av Ninni Länsberg

Efter stämman besöker Ninni Länsberg oss. Ninni är en inspiratör som med energi, humor och allvar tar sig an ett av vår tids viktigaste ämnen. Hur vi håller oss friska i ett krävande arbetsliv och i jakten på perfektionen. Hur egna krav och teknikstress ställer oss inför risken att gå över gränsen in i ohälsa.

Schema fredag - lördag

12.00 Lunch
13.00-15.30 Seriösa entreprenörer i sund konkurrens, Mattias Hellberg Arbetsmiljöverket
18.00 Fördrink
18.30 3-rätters middag 

09.00 Regionstämma, kulturvandring för medföljande
10.00 Förmiddagsfika
10.30 Inspirationsföreläsning med Ninni Länsberg
12.00 Lunch

Kallelse och valberedningens förslag

Du kan ladda hem kallelsen här (pdf)

Här finns valberedningens förslag (pdf)

Prisuppgifter inklusive moms

Fredag lunch – lördag lunch: Lunchbufféer, eftermiddagskaffe, föreläsning, 3-rätters middag inklusive fördrink, två glas vin/öl, liksom hotellfrukost. Kostnad: I dubbelrum 1580 kronor/person, enkelrum 1735 kronor.
Alla kostnader betalas direkt till hotellet.

Lördag: Förmiddagsfika, lunchbuffé: gratis.

Anmälningstiden har gått ut, eventuella efteranmälningar, var vänlig ring Ingrid Bengtsson 040-35 26 45.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

För Maskinentreprenörerna är personlig integritet viktigt. Vi eftersträvar en hög nivå av dataskydd. Här kan du läsa mer om ME:s integritetspolicy och vilka rättigheter du har.