user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: iStock By Getty Images

Medlemskapet – vägen till en enklare och lönsammare vardag

ME är organisationen för dig som arbetar med anläggningsmaskiner i egen verksamhet. Ett medlemskap i ME ger dig många förmåner och underlättar din vardag som företagare.

Du blir automatiskt godkänd av facken, får en tillhörighet i branschen och chans till stort utbyte med kollegor. Du får hjälp innan problemen uppstår - och om det ändå händer så finns vi där. Vi backar upp dig till 100 procent, helt enkelt. Dessutom bevakar vi dina intressen i samhälls-debatten.

In English

Bli medlem - tryck här

Få gratis rådgivning och experthjälp

Som medlem hjälper vi dig att inte göra fel. Vi ger dig blanketter, lathundar, färdiga mallar och avtal, juridisk rådgivning och hjälp i vanliga frågor. Dessutom finns vi vid din sida vid eventuella förhandlingar med facket. Svaret på dina frågor är aldrig längre bort än ett telefonsamtal eller ett e-postmeddelande.

Frågor om arbetsrätt/kollektivavtal

Branschfrågor, teknik, arbetsmiljö 

Entreprenadjuridik

Tjäna pengar på ditt medlemskap

Genom alla våra rabatter och förmåner tjänar du pengar på medlemskapet. Vi ger dig

Håll dig uppdaterad

Som medlem håller vi dig informerad om vad som händer i branschen. Vi ger också möjlighet att nätverka och marknadsföra dig. Vi ger dig

  • Senaste nytt i branschen i form av nyhetsbrev, medlemstidning och ständigt uppdaterad hemsida
  • Medlemsträffar, medlemsresor till mässor och liknande arrangemang
  • Marknadsföring på vår webbplatstjänst ”Sök medlem”, en tjänst som är flitigt använd bland branschens kunder

Kvalitetsstämpel

Som ME-medlem blir du ansluten till branschens kollektivavtal och får den kvalitetsstämpel många kunder kräver vid upphandling. Dessutom får du använda vår logga på din hemsida, vilket gör att kunderna känner sig trygga.

Räkna ut din medlemsavgift

Här räknar du enkelt ut ditt företags medlemsavgift

Krav för att bli medlem

Medlemskapet i ME ger dig många fördelar, men det finns krav som ditt företag behöver uppfylla.
Kriterier för medlemskap

Bli medlem du också!

Du fyller enkelt i dina uppgifter här på webben och skickar in till oss. Din ansökan granskas av ME:s styrelse. Om allt är ok har du ditt medlemskap inom ca 3 veckor. 

Bli medlem direkt - klicka här

Uppdaterad den 4 oktober 2018

Läs mer om medlemskapet

Vad kostar det?

Här kan du räkna ut medlemsavgiften för ditt företag att vara medlem i ME. Fyll i förra årets utbetalda bruttolön för de anställda i kronor, exkl sociala avgifter. Klicka därefter på beräkningsknappen.

Intervju med Dennis Nyberg

Dennis arbetar på Kranbolaget och har varit medlem i ME i många år. Han ser bara fördelar med sitt medlemskap och rekommenderar alla som äger en maskin att gå med!

Vad är ett hängavtal och räcker det?

Du kan ha valt, eller står i begrepp att teckna kollektivavtal genom hängavtal med facket. Det är bra för din verksamhet och dina anställda. Men om du går med i ME istället så får du samma kollektivavtal, dessutom lite billigare, men du får också det arbetsrättsliga stödet när det gäller att tillämpa och tolka avtalet. Som medlem i ME har du kontakt med en expert nära dig. Ungefär som att få en egen personalavdelning.

Vad krävs för att bli medlem?

Ett medlemskap i ME innebär kvalitet och trygghet för den som anlitar ett ME-företag. Därför behöver alla medlemsföretag leva upp till våra kvalitetskrav, teckna kollektivavtal och teckna försäkringar för sina anställa. Du måste också bli medlem i Svenskt näringsliv.