user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: iStock By Getty Images

Medlemskapet - den röda mattan till affärerna

Medlemskapet i ME ger dig många förmåner och underlättar din vardag som företagare. Genom ditt medlemskap blir du automatiskt godkänd av facken, får en tillhörighet i branschen och chans till stort utbyte med kollegor.

ME är organisationen för dig som arbetar med anläggningsmaskiner i egen verksamhet. Med vår hjälp kan du fokusera på din kärnverksamhet samtidigt som dina intressen i branschen bevakas. Genom medlemskapet får du alltid hjälp när du får problem - en försäkring helt enkelt. Och vi bevakar ny lagstiftning och andra viktiga frågor åt dig. Gå med så backar vi upp dig till 100 procent, helt enkelt.

Bli medlem - tryck här

I medlemskapet ingår:

Kvalitetsstämpel

Som ME-medlem får du den kvalitetsstämpel som de fackliga organisationerna kräver för att direktgodkänna ditt företag som underentreprenör och du får använda vår logga på din hemsida.

Alla medlemsföretag finns sökbara på ME:s hemsida för att underlätta för medlemmarna att attrahera kunder. Så här ser det ut

Rådgivning och experthjälp

Som medlem hjälper vi dig att inte göra fel. Du får till exempel rådgivning och stöd i arbetsrättsliga, tekniska och entreprenadjuridiska frågor av ME:s experter och jurister. Undrar du över något något som gäller Fora, Collectum eller AFA så hjälper vi dig. Svaret på dina frågor är aldrig längre bort än ett telefonsamtal eller ett e-postmeddelande och vi finns vid din sida vid eventuella förhandlingar med facket.

I medlemskapet ingår tre timmars kostnadsfri juridisk rådgivning i varje enskilt ärende. Terra Advokat AB tillhandahåller den entreprenadjuridiska rådgivningen åt ME:s medlemmar på uppdrag av ME. 

Rabattavtal

Tjäna pengar på ett medlemskap genom ME Inköps förmånliga avtal och rabatter på produkter och tjänster som du använder i firman.

Kurser

Som medlem får du mellan 15-25 procents rabatt på ME-skolans kurser. ME-skolan erbjuder ett brett utbud av kurser som är anpassade till branschens krav och förutsättningar och som bidrar till ditt företags utveckling och lönsamhet.

Bevaka kostnader med ME-index

Med ME-index som kostnadsreglering i avtalet är du skyddad om kostnaderna stiger. Aktuellt index och information om hur du använder det ingår i medlemskapet. Där finns även en lättanvänd räknedosa, gjord i Excel, där du korrekt räknar ut din prisjustering enligt index.

Medlemsresor

Nätverka och umgås med likasinnade från branschen när ME anordnar mässresor och andra sociala arrangemang för medlemmarna.

Gratis olycksfallsförsäkring

För dig som är ägare av firman ingår en gratis olycksfallsförsäkring i medlemskapet.

Semesterlönefonden

Genom semesterlönefonden kan du som ME-medlem och arbetsgivare få tillbaka en stor del av dina kostnader för de anställdas semesterlönegrundande frånvaro, det vill säga när du betalar ut semesterlön när de anställda är frånvarande (vid till exempel föräldraledighet och sjukdom).

Löpande information

Som medlem håller vi dig alltid uppdaterad med det du behöver veta om nyheter i branschen och vilka lagar och förordningar du behöver följa. Du får nyhetsbrev varje månad, en ständigt uppdaterad hemsida, tidningen Maskinentreprenören och en årlig utgåva av Maskinentreprenörernas handbok.

Tidningen

I medlemskapet ingår också tidningen Maskinentreprenören – branschtidningen som ger heltäckande bevakning av anläggningsbranschen och andra branscher som använder mobila arbetsmaskiner. Tidningen kommer ut 10 gånger/år och skickas ut till dig och dina anställda.

Marknadsföring via hemsidan

Alla medlemsföretag är automatiskt sökbara via "Sök medlem", en tjänst som är flitigt använd bland ME-medlemmarnas kunder.

Vad kostar medlemskapet i ME?

Här räknar du enkelt ut ditt företags medlemsavgift.

Vad krävs för att bli medlem?

Medlemskapet i ME ger dig många fördelar, men det finns krav som ditt företag behöver uppfylla.
Kriterier för medlemskap

Är din kollega redan medlem i ME?

Vill du veta om en kollega redan är medlem i ME?

Vad innebär det att ditt företag får kollektivavtal?

När du blir medlem i ME måste du teckna kollektivavtal för dina anställda. 
Läs mer om vad kollektivavtalet innebär

Bli medlem du också!

Du fyller enkelt i dina uppgifter här på webben och skickar in till oss. Din ansökan granskas av ME:s styrelse. Om allt är ok har du ditt medlemskap inom ca 3 veckor. 

Bli medlem direkt - klicka här

Läs och skriv ut tryckt material om medlemskapet

Uppdaterad den 18 april 2018

Läs mer om medlemskapet

Vad kostar det?

Här kan du räkna ut medlemsavgiften för ditt företag att vara medlem i ME.

Intervju med Dennis Nyberg

Dennis arbetar på Kranbolaget och har varit medlem i ME i många år. Han ser bara fördelar med sitt medlemskap och rekommenderar alla som äger en maskin att gå med!

Vad är ett hängavtal och räcker det?

Du kan ha valt, eller står i begrepp att teckna kollektivavtal genom hängavtal med facket. Det är bra för din verksamhet och dina anställda. Men om du går med i ME istället så får du samma avtal, dessutom lite billigare, men du får också det arbetsrättsliga stödet när det gäller att tillämpa och tolka avtalet. Som medlem i ME har du kontakt med en expert nära dig. Ungefär som att få en egen personalavdelning.

Vad krävs för att bli medlem?

Ett medlemskap i ME innebär kvalitet och trygghet för den som anlitar ett ME-företag. Därför finns vissa kvalitetskrav som ställs på alla företag som ansöker om medlemskap.

Varför kollektivavtal med ME?

Du kanske undrar varför du ska ha kollektivavtal? Och varför genom Maskinentreprenörerna? Här listar vi ett antal skäl till varför kollektivavtalet ger dig mer affärer, nöjdare medarbetare och mer ordning och reda i verksamheten.