user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: iStock By Getty Images

Medlem i ME – en enkel och lönsam vardag

Arbetar du med anläggningsmaskiner i egen verksamhet? Då ska du gå med i Maskinentreprenörerna (ME). Vi är din HR-expert och juridiska rådgivare. Hos oss får du stenkoll på branschfrågor och får förmånliga rabatter på produkter, tjänster och kurser du behöver i din vardag.

När du går med i ME blir du dessutom automatiskt godkänd av facken inom vår sektor och ansluten till branschens kollektivavtal. Hos oss får du en yrkestillhörighet och chans till professionellt utbyte med företagare i din närhet. Vi ger dig rådgivning och hjälper dig innan problem uppstår. Och om det ändå händer står vi vid din sida i förhandlingar och i tvister.

Vi backar upp dig till 100 procent!

Become a member, In English

Bli medlem - tryck här

Gratis rådgivning och experthjälp

Vi hjälper dig att inte göra fel. Du får blanketter, lathundar, guider, färdiga mallar och avtal, juridisk rådgivning och konkret hjälp i din vardag. Vi finns vid din sida vid dina förhandlingar med facket. Svaret på dina frågor är aldrig längre bort än ett telefonsamtal eller ett e-postmeddelande oavsett om det gäller:

Rabatteför medlemmar - tjäna pengar på medlemskapet

Med våra rabatter och förmåner håller du kostnaderna nere. Du får:

Koll på branschen medlemstidning och nätverk 

Vi håller dig up-to-date om vad som händer i branschen genom: 

  • Senaste nytt i branschen genom nyhetsbrev och medlemstidningen Maskinentreprenören.
  • Arbetsgivarinfo och branschfrågor bakom inloggning.
  • Regionala och digitala nätverksträffar och resor till mässor och liknande arrangemang.
  • Du marknadsförs på vår webb genom tjänsten ”Sök medlem” som används flitigt bland branschens kunder. 

Kvalitetsstämpel och kollektivavtal

Du blir direkt ansluten till branschens kollektivavtal. Genom ditt medlemskap och beroende på hur mycket du vill engagera dig har du också möjlighet att påverka hur kollektivavtalen utvecklas.

Du får också automatiskt den kvalitetsstämpel många kunder kräver vid upphandlingar. Genom att använda vår logga på din hemsida känner kunderna sig trygga.

Möt Kranbolaget som vi stöttat sedan starten

För Dennis Nyberg har ME varit avgörande för att våga anställa, expandera och utveckla sitt företag.

 ME har räddat mig från många fällor, misstag och risker som man som småföretagare kan drabbas av.

Möt Dennis och läs om hans historia med ME.

Räkna ut din medlemsavgift

Här räknar du ut ditt företags medlemsavgift.

Krav för att bli medlem

Medlemskap i ME ger dig många fördelar, men det finns krav som ditt företag behöver uppfylla.

Kriterier för medlemskap

Bli medlem du också!

Fyll i dina uppgifter skicka in till oss. Din ansökan granskas av vår styrelse, och om allt är ok är du medlem i ME om cirka tre veckor. 

Bli medlem direkt - klicka här

Uppdaterad den 15 december 2020

Läs mer om medlemskapet

Vad kostar det att vara medlem i ME?

Medlemsavgiften till ME skiftar beroende på dina anställdas sammanlagda löner. Räkna ut medlemsavgiften genom att fylla i förra årets utbetalda bruttolön för de anställda i kronor, exkl sociala avgifter. Klicka sen på beräkna. Har du inte siffrorna i huvudet, så har vi tagit fram några exempel.

Dennis Nyberg, Kranbolaget

Dennis arbetar på Kranbolaget som har varit medlem i ME i många år. Han ser bara fördelar med sitt medlemskap och rekommenderar alla som äger en maskin att gå med!

Har du hängavtal? Hos oss får du mer!

Har du, eller ska du, teckna kollektivavtal genom ett hängavtal med facket? Bra, för din verksamhet och dina anställda. Men, går du med i ME får du samma kollektivavtal (fast billigare), och det stöd och den hjälp du behöver när du ska tolka och använda avtalet. Du får också kontakt med rådgivare och experter nära dig. Ungefär som en egen personalavdelning.

Vad krävs för att bli medlem?

Ditt medlemskap i ME är en kvalitetsstämpel och innebär trygghet för den som anlitar ditt företag. Därför behöver alla medlemmar i ME leva upp till våra kvalitetskrav, teckna kollektivavtal och teckna försäkringar för sina anställa. Du måste också bli medlem i Svenskt näringsliv.