user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Pixabay

ME:s experter gör jobbet åt dig

Genom medlemskapet i Maskinentreprenörerna blir du automatiskt godkänd av facken. Men det är bara en liten del av allt du kan få hjälp med. Du har även tillgång till ett stort antal förmåner som ger dig nytta för medlemsavgiften. Meningen är att vi på ME ska vara dina experter och att det är till oss du ringer när du inte vet hur du ska göra. Du gör ditt jobb och vi gör vårt - åt dig.

Vad är aktuellt just nu?

  • de kommande nya dataskyddsreglerna GDPR
  • huvudentreprenörsansvar
  • vilka arbetsrättsliga villkor man ska använda vid upphandling
  • nya regler för ID 06
  • den årliga kontrolluppgiften till skatteverket kommer att ersättas med en arbetsgivardeklaration på individnivå

Utmaningarna är många och du kan inte kunna allt. Därför finns vi till för dig.
Ring din ME-expert

Du kan även hitta många svar här på hemsidan. Genom att skaffa inloggning på sidan kommer du åt även det material som är låst för icke medlemmar.

För att skaffa inloggning går du in på www.me.se ock klickar på ”logga in”. Sedan fyller du i företagets organisationsnummer och medlemsnummer i Svenskt Näringsliv. Det senare hittar du på fakturor eller medlemsuppgifter du fått från ME.

På ”Mina sidor”, kan du bland annat se dina fakturor, skriva ut medlemsbevis till fack och uppdragsgivare eller se vilket kollektivavtal ditt företag tillhör. På ”Mina sidor” kan du även enkelt uppdatera ditt företags kontaktuppgifter.

 

Publicerad den 3 april 2018
Uppdaterad den 29 mars 2019

Rabatt på dina inköp

Genom att utnyttja ME:s inköpsavtal får du som medlem rejäla rabatter hos bland annat Ahlsell, Cramo, Preem, Pon Equipment (Caterpillar), Trygg-Hansa, Volkswagen med flera.

Branschanpassade kurser

Genom ditt medlemskap i ME har du tillgång till ett brett utbud av branschanpassade kurser. Som medlem i Maskinentreprenörerna har du rabatt på kursavgiften.

Din branschexpert

Det finns många lagar och regler att förhålla sig till och det kommer hela tiden nya arbetsmetoder, maskiner och utrustning. ME har svar på frågor om maskin- och fordonsregler, arbetsmiljö, kvalitet och miljö och arbetsmetoder.

Blanketter och dokument

Som medlem kan du här enkelt och snabbt ladda ner blanketter eller informationsmaterial du behöver i din verksamhet.

Tidningen Maskinentreprenören

Som medlem i Maskinentreprenörerna får du den äldsta och mest moderna tidningen för branschen. Som medlem för du den till ditt företag varje månad. Om dina anställda också vill ha tidningen skickar vi hem den kostnadsfritt.