user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Pixabay

Slipp självrisk vid stöld av maskinen

Trygg-Hansa premierar ME-medlemmar och ger självriskeliminering till de som har spårsändare eller startspärr i maskinen.

Om tjuven lyckas stjäla din maskin, trots att du utrustat den med startspärr eller spårsändare, reducerar Trygg-Hansa din självrisk med 100 procent. Du behöver alltså bara ha en av produkterna i maskinen för att slippa självrisken. Men varför inte ha bägge, så gör du det ännu svårare för tjuven.
 
– Eftersom vi jobbar mycket med skadeförebyggande åtgärder känns det riktigt bra att kunna erbjuda ME:s medlemmar möjlighet att slippa självrisk – om även de jobbar skadeförebyggande, säger Thomas Smedäng, som arbetar med skadeförebyggande åtgärder på Trygg-Hansa.
 
Vår försäkringspartner har dock några krav: startspärren måste vara originalmonterad eller vara en godkänd eftermonterad elektronisk startspärr som bryter krets på minst två ställen. Spårsändaren måste också vara aktiverad och knuten till en larmcentral. Larmcentralen ska aktivt söka efter maskinen när den har anmälts stulen eller om maskinen rör sig utanför ett förutbestämt område.

Som ett komplement till startspärr och spårsändare rekommenderar Trygg-Hansa och andra försäkringsbolag maskinentreprenörer att märka tillbehör och mindre maskiner med DNA-märkning.

Teckna ME-försäkring hos Trygg-Hansa.

Ring 0771-111 760