user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: ME

Tidningen Maskinentreprenören

Som medlem i Maskinentreprenörerna får du den äldsta och mest moderna tidningen för branschen. Vi skickar den till ditt företag varje månad. Om dina anställda också vill ha tidningen skickar vi hem den kostnadsfritt.

Maskinentreprenören är branschtidningen som ger heltäckande bevakning av anläggningsbranschen och andra branscher som använder mobila arbetsmaskiner. I tidningen kan du läsa om ekonomiska, fackliga och politiska beslut och frågor som berör maskinägare och maskinentreprenörer. Vi skickar ut tidningen till dig och dina anställda.

Tidningen kommer ut 10 gånger/år och kostar för icke-medlemmar 1 295 kr/år (inklusive digital utgåva).

Om du inte är medlem är du välkommen att prenumerera.

Tidning till anställda

Logga in och fyll i den kostnadsfria prenumerationen för dina anställda.

Läs tidningen på nätet eller din läsplatta

Tidningen Maskinentreprenören finns också tillgänglig digitalt. Du kan ladda ner den som app till din mobil eller läsplatta.

Tidningen Maskinentreprenörens webbplats

Tidningen Maskinentreprenörens e-tidning

Tidningens historia

Tidskriften Maskinentreprenören grundades av Maskinentreprenörerna (då Schaktentreprenörernas Riksförbund; SER) år 1957. Det är Sveriges äldsta tidskrift för maskinentreprenörer. Första numret kom ut första maj 1957.

Tidningen Maskinentreprenören har under åren bytt namn ett antal gånger. Från och med nummer tio 1986 bytte tidningen namn från SER-tidningen till Maskinentreprenören. Och från första numret 1995 bytte tidningen namn igen, och hette fram till september 2002 ME-tidningen. I oktober 2002 fattade redaktionsledningen beslutet att ta tillbaka namnet Maskinentreprenören.

Enligt Tidningsstatistik (TS) är upplagan 10 400 exemplar (2022).

Uppdaterad den 20 februari 2023