user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Tidningen Maskinentreprenören

Som medlem i Maskinentreprenörerna ingår den äldsta och mest moderna tidningen för branschen. Som medlem för du den till ditt företag varje månad. Om dina anställda vill ha tidningen får dom den hemskickat kostnadsfritt.

Maskinentreprenören är branschtidningen som ger heltäckande bevakning av anläggningsbranschen och andra branscher som använder mobila arbetsmaskiner. Här kan du läsa om ekonomiska, fackliga och politiska beslut och frågor som berör maskinägare och maskinentreprenörer och skickas ut till dig och dina anställda.

Tidningens historia

Maskinentreprenören är en tidskrift som grundades av bransch- och arbetsgivareförbundet Maskinentreprenörerna (då Sveriges Schaktentreprenörers Riksförbund; SER) år 1957 och är Sveriges äldsta tidskrift för maskinentreprenörer. Första numret utkom första maj 1957.

Tidningen Maskinentreprenören har under åren bytt namn ett antal gånger. Från och med nummer 10 1986 bytte tidningen namn från SER-tidningen till Maskinentreprenören. Från och med första numret 1995 bytte tidningen namn igen, och hette fram till september 2002 ME-tidningen. I oktober 2002 fattade redaktionsledningen beslutet att återta namnet Maskinentreprenören.

Enligt Tidningsstatistik (TS) en upplaga på 8 700 exemplar (2017).

Tidningen kommer ut 10 gånger/år och kostar för icke-medlemmar 660 kr/år. Icke medlemmar kan prenumerera.

Digital utveckling

Tidningen Maskinentreprenören har också funnits på nätet sedan året 2002. Sedan 2006 finns det också papperstidningen tillgänglig digitalt. Du kan också ladda ner tidningen som helhet till din läsplatta.

Tidning till anställda

Här kan du läsa mer om hur du skaffar gratisprenumeration till dina anställda. Logga in och fyll i den kostnadsfria prenumerationen.

Uppdaterad den 28 mars 2018