user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Webbinarium: IA-systemet – informationssystem för arbetsmiljö via webb och app

Foto: iStock

På detta webbinarium går vi igenom vad IA-systemet är, hur du använder det i verksamhetens arbetsmiljöarbete och hur du kan få tillgång till att testa IA-systemet.

För att kunna vidta åtgärder och förebygga att olyckor inträffar är det viktigt med systematiskt arbetsmiljöarbete. ME har tillsammans med AFA tagit fram en version av rapporteringsverktyget IA-systemet, anpassat för maskinentreprenörer.

Om IA-systemet

IA står för Informationssystem om Arbetsmiljö och verktyget finns för att du enkelt ska kunna fånga upp inträffade händelser, avvikelser och andra risker i den dagliga arbetsmiljön.

IA-systemet är ett kostnadsfritt webbaserat system för rapportering av oönskade händelser och avvikelser där du som arbetsgivare enkelt kan följa upp det som rapporterats och se till att förebyggande åtgärder blir utförda. Du kan även göra sammanställningar av rapporterade händelser och risker och få fram statistik.

Systemet har också inbyggda stödfunktioner för digitala checklistor för exempelvis skyddsronder och riskanalyser. IA-systemet kan användas både via webben och via en app i telefonen.

Läs om hur du använder IA-systemet för rapportering av tillbud.

Om webbinariet

Vid webbinariet deltar Lina Alshammar, kundansvarig för IA-systemet, tillsammans med ME:s arbetsmiljöspecialist Charlotta Dieden.

Webbinariet lämpar sig för dig som är arbetsgivare, arbetsledare, skyddsombud, HR-ansvarig och arbetsmiljösamordnare.

Tid och plats

Datum: Tisdag 12 mars.
Tid: Kl. 10.00–11.00.
Plats: Online via Teams.
Anmäl dig senast: 11 mars kl. 13.00

Praktiska detaljer

  • Informationsträffen är kostnadsfri och sker digitalt via videomötesverktyget Teams.
  • Du kan ansluta till ett Teams-möte från vilken enhet som helst. Har du inget Teams-konto ansluter du enkelt som gäst.
  • När du anmält dig får du en bekräftelse på mejlen. Där finns en länk som gör att du kan spara aktiviteten i din Outlook-kalender.
  • Länken för att delta på webbinariet skickas ut till den e-postadress du angivit en stund innan.
  • Passa på att ställa frågor under webbinariet!

Anmäl dig här

Så här behandlar vi dina personuppgifter

För Maskinentreprenörerna är personlig integritet viktigt. Vi eftersträvar en hög nivå av dataskydd. Här kan du läsa mer om ME:s integritetspolicy och vilka rättigheter du har.