user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

OS-guldmedaljörer och "kommunalråd" på årets Framtidsmöte

Uppskattade inslag på medlemsdagen: Nils van der Poel och komikern Anders Jansson. Foto: Ryno Quantz

Årets Stora Infradag föregicks av en särskild dag för ME-medlemmar, som även den hölls på Stockholm Waterfront. Det bjöds på intressanta diskussioner i kombination med god mat och efterlängtade möten med kollegorna i branschen.

På grund av pandemin har de senaste årens Infradagar fått hållas digitalt. I år var det återigen möjligt att hålla eventet fysiskt, inklusive en dag bara för ME-medlemmarna. Väl på plats på årets Framtidsmöte den 26 januari blev det tydligt att många nog hade längtat efter att ses!

Det blev en dag full av kunskap …

Efter den inledande lunchen diskuterades ett antal stora utmaningar som ME och branschen står inför. Erik Herngren från analysföretaget Kairos Future berättade om den yngre generationen som nu tar plats ute på företagen ("Generation Z") och hur de ser på arbetslivet. För de av ME:s medlemmar som är arbetsgivare blev det nog en och annan igenkänning eller ny insikt.

Vi träffade också Trafikverket och pratade om upphandlingar. Och naturligtvis hann vi också med en diskussionspunkt om det ständigt aktuella ämnet kompetensförsörjning tillsammans med elever från ME-skolan – framtidens maskinförare!

Som avslutning på eftermiddagen kom OS-guldmedaljören Nils van der Poel och berättade om hur han förverkligat sina drömmar. "Det är aldrig för sent att ge upp" löd mottot, som nog ska tolkas på rätt sätt.

… och en kväll med många skratt

På kvällen laddade vi tillsammans upp inför Stora Infradagen som ägde rum dagen efter. Vi fick träffa nästa generations partiledare, det vill säga tre av riksdagspartiernas ungdomsförbunds ordförande.

Dessutom fick vi besök av komikern Anders Jansson i rollen som Lars-Göran Bengtsson – kommunalrådet i Skånes näst tråkigaste kommun. Det blev många skratt, ibland på bekostnad av ME:s ordförande Magnus Persson, som dock verkade ta det hela med ro.

Flera av dagens diskussionsteman återkom på Stora Infradagen på fredagen. Då fick ME-medlemmarna sällskap av andra med intresse för entreprenadbranschen, inklusive många politiker och beslutsfattare.

Läs en sammanfattning av Stora Infradagen 2023 här

Publicerad den 3 februari 2023