user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

ME Utbildningscenter

På ME Utbildningscenter erbjuder ME-skolan maskinförarutbildning för ungdomar och vuxna. Här kan du också göra kompetensprov och komplettera ditt yrkesbevis för fler maskiner. Här förlägger vi också kurser och andra utbildningar som hålls av ME-skolan.

På ME:s Utbildningscenter har eleverna tillgång till ett eget övningsområde för maskinkörning och för anläggning av husgrunder, avlopp och andra övningsmoment. Maskinparken består av bandgrävare, hjulgrävare och hjullastare.

Våra lärare och instruktörer har lång erfarenhet och gedigna ämneskunskaper som tillsammans med vår pedagogiska modell med en stor del praktiskt lärande i branschföretag borgar för en hög utbildningskvalitet.

Maskinförare via Bygg- och anläggningsprogrammet

På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon tillbringar du mycket tid i maskinerna. Under utbildningen får du praktik hos företagen i trakten och undervisning för körkort klass B ingår. Dessutom kan du välja ämnen så att du får behörighet för högskolestudier.

Läs mer om gymnasieutbildningarna här

Maskinförare via vuxenutbildning

För dig som är 20 år eller äldre finns möjlighet att utbilda dig till maskinförare inom den kommunala vuxenutbildningen. Kurstiden omfattar ca 24-30 veckor beroende på förkunskaper och omfattar kurserna grävmaskiner, hjullastare och anläggningsförare-process. Praktik ingår med fem till sex veckor och kan genomföras på hemorten om förutsättningar för detta finns. 

Läs med om vuxenutbildningarna här

ME utbildningscenter finns på följande orter:

Ingelstad – Ingelstad Naturbruksgymnasiet 3, 355 71 Ingelstad

Jälla (Uppsala) – Jälla Gård, 755 94 Uppsala

Linköping – Anders Ljungstedts gata 1, Linköping

Skellefteå – Verkstadsvägen 14, 931 61 Skellefteå

Svalöv – Felestad 2064, 268 34 Svalöv

Södertälje – Regementsgatan 111, 151 66 Södertälje

Upplands Bro (Bålsta) – Dragrännan 19, 746 50 Bålsta

Varberg – Björkängsvägen 25, 432 78 Tvååker

Örebro – Kvinnersta 533 Axberg, 705 91 Örebro

Uppdaterad den 3 maj 2018

Relaterat innehåll