user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Företagen som ligger före
Entreprenadbranschen är under stark teknisk utveckling. ME finns på plats och hjälper medlemsföretagen.
Mer om ME

Företagen som ligger före

Varje dag, året om, bidrar ME:s medlemmar till att Sverige fungerar. De finns med när vi bygger nya bostäder, järnvägar och motorvägar, de röjer snö på ödsliga landsvägar, gräver ner miltals med bredband och drar vatten och avloppsledningar. När vi går förbi ett bygge och ser en stor gul maskin i arbete är det nästan alltid en medlem i ME som vi ser göra sitt dagliga jobb. Entreprenadbranschen är under stark teknisk utveckling. ME finns på plats och hjälper medlemsföretagen.

Maskinförarutbildning

Behovet av duktiga maskinförare är redan nu stort och kommer att öka i takt med stora pensionsavgångar samtidigt som omfattande infrastruktursatsningar ska genomföras. Fler kvalificerade maskinförare är branschens viktigaste framtidsfråga.

Konjunkturbarometer

ME:s konjunkturbarometer, MEKO, från juni 2019 visar att maskiner och jobb finns men det saknas personal. Företagen räknar med en nedgång i konjunkturen det kommande halvåret, men räknar samtidigt med att investera i nya maskiner.

Nu stoppar vi tjuven

Vi har nått en punkt där stölder börjar bli vardag för maskinentreprenörer runtom i landet. Varannan medlem i ME har drabbats. Maskinentreprenörerna arbetar med ett brottsförebyggande koncept på bred front för att motverka stölder och brottslighet.