user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Företagen som ligger före
Entreprenadbranschen är under stark teknisk utveckling. ME finns på plats och hjälper medlemsföretagen.
Mer om ME

Företagen som ligger före

Varje dag, året om, bidrar ME:s medlemmar till att Sverige fungerar. De finns med när vi bygger nya bostäder, järnvägar och motorvägar, de röjer snö på ödsliga landsvägar, gräver ner miltals med bredband och drar vatten och avloppsledningar. När vi går förbi ett bygge och ser en stor gul maskin i arbete är det nästan alltid en medlem i ME som vi ser göra sitt dagliga jobb. Entreprenadbranschen är under stark teknisk utveckling. ME finns på plats och hjälper medlemsföretagen.

ME driver maskinförarutbildning

Behovet av duktiga maskinförare är redan nu stort och kommer att öka i takt med stora pensionsavgångar samtidigt som omfattande infrastruktursatsningar ska genomföras. Fler kvalificerade maskinförare är branschens viktigaste framtidsfråga.

Lättare att lämna anbud

ME påverkar stora beställare som Trafikverket och kommunerna för att få dem att förenkla och underlätta för små och medelstora företag att lämna anbud.

MEKO - branschunik konjunkturbarometer

ME:s konjunkturbarometer från december 2017 visar att det gångna året visar historiska nivåer i orderböckerna. Dock berättar 94 procent av företagen att de har svårt att hitta rätt medarbetare. Och nu väntar ett nytt rekordår.