user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Stoppa maskin- och dieselstölderna

Vi har nått en punkt där stölder börjar bli vardag för maskinentreprenörer runtom i landet. Varannan medlem i ME har drabbats. De flesta av dem vid upprepade tillfällen. Men det finns mycket vi kan göra för att minska risken för brott.

Maskinentreprenörerna arbetar med ett brottsförebyggande koncept på bred front för att motverka stölder och brottslighet. Utöver brottsförebyggande råd och samarbeten arbetar vi aktivt för att påverka politiker, domstolar och ansvariga myndigheter. Nu kan vi också erbjuda medlemmar i ME ett heltäckande paket med stöldskyddslösningar framtaget tillsammans med Eurosafe.

Stöldskyddspaket till förmånligt pris

Skydda din utrustning med ME:s rabatterade stöldskyddspaket. Paketet innehåller utrustning med både avskräckande effekt och som förbättrar chanserna att godset ska återfinnas om tjuven ändå varit framme.

Paketet består

  • DNA-märkning Smartwater
  • Spårsändare för alla fordon
  • Ljudbarriär Inferno Mobile System
  • LED-strålkastare med rörelsevakt. 

 

Larm med siren och strålkastare minskar risken för att stöldförsöket fullföljs. I paketet finns också märk-DNA som är en genomskinlig stöldmärkningsvätska med en unik kod som du kan pensla på alla typer av föremål. Koden registreras i en internationell databas och gör det möjligt för polis över hela världen att spåra föremålet tillbaka till dig som ägare. Med i paketet finns även spårsändare som slår larm och skickar löpande platsuppdateringar när den känner av att det märka föremålet flyttas.

Läs mer och beställ produkterna på eurosafe.se/stoppatjuven 

Eller på telefon 0155-46 06 00.

Försvåra för tjuven

Genom rutiner går det att försvåra för tjuven. Att skylta med att arbetsplatsen är övervakad, larmad och att egendomen går att spåra har avskräckande effekt. En åtgärd som minskar förlusterna är att inte tanka mer än man förbrukar per dag och att anpassa förbrukningen så att tanken nästan är tom under kvällar och helger.
Fler tips för att motverka stölder

Anmäl alltid stölder

Det är ytterst viktigt att ni medlemmar anmäler alla stölder. Utan det får vi inte en rättvisande bild av stölderna och därmed mindre möjligheter att kräva åtgärder och stöd från myndigheterna. Rapportera också händelser till din kontaktperson på ME, så att vi har fakta att använda i dialog med myndigheter.


Skydda din utrustning

ME:s stöldskyddspaket består av utrustning för stöldmärkning av verktyg och redskap, områdesskydd med siren och belysning, samt GPS-utrustning för att spåra entreprenadmaskiner. Tillsammans med Eurosafe kan vi erbjuda medlemmar i ME paketet till ett mycket förmånligt pris. 

 

Stölder och skadegörelse

Maskiner, tillbehör och diesel stjäls kontinuerligt. Det gör att vi har ett stort ansvar att försvåra för tjuvarna, anmäla brott och säkra bevis. Förlust av maskiner och stillestånd kostar ju stora pengar.