user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Länsrepresentanter region 2

Kontaktinformation till länsrepresentanter

Länsrepresentanterna representerar länen i regionstyrelserna. Alla län ska finnas representerade, men beroende på länets storlek och antalet medlemsföretag kan det ibland finnas flera representanter för samma län. Länsansvaret fördelas i samband med regionvalberedningen i respektive regionstyrelse.

Mats Bergkvist

Länsrepresentant Dalarnas län

Mats startade företaget Solby maskin 1999, då som enskild firma. Året därpå blev det aktiebolag. Han är intresserad av teknik och maskiner, ja kort sagt allt som brummar. Solby Maskin AB har ca 17 anställda och är verksamma ungefär i en radie på 5 mil från Insjön. Uppdragen är allt från små villagrunder till ramavtal med kommuner och vattenbolag. Mats har varit engagerad som förtroendevald i ME under flera år.

Kontakta Mats

070-674 04 63
mats@solbymaskin.se

Dennis Nyberg

Länsrepresentant Stockholms län

Dennis startade Kranbolaget år 2000. Han är uppväxt i en kranfamilj, brinner för allt som rör maskiner med krok, teknik och lyftlösningar. Även intresserad av avtalsrätten, kollektivavtalsarbetet och utvecklingen inom ME. Kranbolaget i Stockholm AB har ca 20 anställda och är numera verksamma i hela landet. Dennis har varit engagerad som förtroendevald i ME 17 år.

Kontakta Dennis

070-830 03 34
dennis@kranbolaget.se

Peter Falenius

Länsrepresentant Stockholms län

Peter är extern vd och har arbetat i företaget i 11 år. Frentab Entreprenad AB har ca 80 anställda och är verksamma i Stockholms län. Grundtanken i företaget är att ha egna resurser för att kvalitetssäkra verksamheten och har princip endast egna uppdrag. Peter är ny i år som förtroendevald i ME.

Kontakta Peter

08-570 260 90
peter.falenius@frentab.se

 

Daniel Forenius

Länsrepresentant Västmanlands län 

Daniel är uppväxt i familjeföretaget och började sommarjobba i företaget redan som 15 åring. Han blev ägare ungefär 1993-94. Daniel är intresserad av allsidigheten och variationen i företaget. Hydraulgrävningar i Västerås AB har ca 10 anställda och är verksamma mest som underentreprenör inom en radie på 15 mil. Daniel har varit engagerad som förtroendevald i ME ca 15 år.

Kontakta Daniel

070-664 99 92
daniel@hydraulgravningar.se

Stefan Lindby

Länsrepresentant Gotlands län

Stefan är uppväxt i familjeföretaget och tog över efter morfar 1990. Han är väldigt intresserad av kalkyler, räkna på projekt och den nya tekniken i maskinerna. Väg och Byggnadsgrus på Gotland AB har ca 49 anställda. De är verksamma på Gotland, vill gärna vara kvar där. Mellan 60 och 70 procent av projekten är egna uppdrag. Stefan har varit engagerad som förtroendevald i ME ca 2 år.

Kontakta Stefan

070-422 60 28
stefan@vagobyggnadsgrus.se

Stefan Lindberg

Länsrepresentant Uppland/Stockholm

Stefan blev ägare av företaget 2003. Han är nyfiken på ny teknik, att hitta nya lösningar och nya banor att jobba i. Han är även intresserad av upphandlingar och företaget tar egna mindre kommunala uppdrag inom drift och underhåll. Binab Entreprenad AB har ca 27 anställda och är verksamma i norra Stockholm, Mälardalen och Uppsala. Stefan är ny i år som förtroendevald i ME.

Kontakta Stefan

070-351 76 00
stefan.lindberg@binab.nu

Maria W Nilsson

Länsrepresentant Gävleborgs län

Maria har växt upp i branschen och började i familjeföretaget 1994. Hon sköter administrativa uppgifter som ekonomi, personal, löner, anställningar men kör även ut och hämtar reservdelar. Maria tycker det är viktigt att personalen trivs och känner sig välkomna. Kenneth Westblom Lastmaskiner AB har ca 10 anställda och är mest verksamma i Gävleborgs län. Maria har varit engagerad som förtroendevald i ME flera år.

Kontakta Maria

070-585 71 98
kwlmab@telia.com

Sofia Modig

Länsrepresentant Dalarna/Gävleborg

Sofia kom in i företaget genom hennes man som driver företaget tillsammans med hans familj. Arbetsuppgifterna är personalfrågor, löner, bokföring och lite av varje. Sofia tycker det är viktigt att personalen mår bra och det är roligt med helheten i ett litet företag. Annefors Entreprenad AB har ca 10 anställda och får delvis uppdrag av Maserfrakt. Sofia är ny i år som förtroendevald i ME.

Kontakta Sofia

070-511 11 65
sofia.modig@live.com

Katarina Söderberg

Länsrepresentant Södermanlands län

Katarina är ägare och har varit verksam i företaget på riktigt sedan 2013. Hon är intresserad av allt administrativt arbete och tycker om att ha ordning och reda i företaget. Farment AB är ett företag med ca 15 anställda som arbetar i hela Mälardalen men försöker främst ta uppdrag hemomkring. Katarina har varit engagerad som förtroendevald i ME ett år.

Kontakta Katarina

070-444 28 18
katarina@farment.se

Publicerad den 15 april 2020