user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Jonas och Robert Marcusson – Infrastipendiater 2019

"Infrastipendiet är ett kvitto på att man gör något bra och att vi har en utveckling inom bolaget – digitalt framför allt. Diplomet finns på kontoret och det uppmärksammas av besökare vilket är kul."

Digitaliserade lösningar utanför maskinerna gjorde att bröderna Jonas och Robert Marcusson på Marcusson Entreprenadteknik fick Infrastipendiet för år 2019. Företaget använder exempelvis chattforumet WhatsApp för att kommunicera med varandra. För ME berättar Jonas Marcusson vad stipendiet betytt.

Digitaliseringen har gjort, och gör, att ni sparar tid och saker och ting blir mer smidigt – hur har digitala hanteringar utvecklats det senaste året upplever du?

– Vi försöker utveckla oss hela tiden inom det digitala och vi har fortsatt utvecklingen efter vi fått stipendiet. Exempelvis med en digital personalhandbok. Vi försöker också att alltid uppdatera system som vi har och göra dessa bättre.

Vad har Infrastipendiet betytt för dig som företagare?

– Framför allt är det ett kvitto på att man gör något bra och att vi har en utveckling inom bolaget – digitalt framför allt. Det är ett kvitto på att vi jobbar rätt. Diplomet finns på kontoret och det uppmärksammas av besökare vilket är kul. 

Vad hoppas du få se för utveckling i branschen i framtiden?

– Jag hoppas på ett ökat inflöde på personal – denna fråga är en stor puck i vår bransch. Även så klart utvecklingen av elektrifieringen. Jag upplever dock att denna utveckling sker lite väl fort – vi hinner inte parera. Vi måste jobba framåt mot en hållbar framtid. 

Vad gör du idag?

– Jag är vd och delägare i bolaget. För stunden jobbar jag ute i projekt, som platschef. Vi har mycket att göra och det är svårt med personal som jag nämnde tidigare. I talande stund driver jag tre projekt. 

Vad skulle du vilja säga till någon som är ny företagare i branschen?

– Av egen erfarenhet vill jag uppmana att inte växa för snabbt. Fatta kloka och grundande beslut. Även lära sig att ta betalt. Det gynnar hela branschen om alla tar betalt på rätt sätt.

Publicerad den 11 oktober 2021