user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Johan Jansson och familjeföretaget Jansson Entreprenad AB i Linköping får 2020 års infrastipendium. Foto: Ryno Quantz

Infrastipendiet till årets innovatör

För att uppmuntra fortsatt utveckling i branschen har Maskinentreprenörerna (ME) instiftat Infrastipendiet. Det ska stimulera unga, kreativa maskinentreprenörer som använder ny teknik på ett smart sätt.

Av tradition har svenska maskinentreprenörer alltid legat i framkant när det gäller ny teknik, men nu kommer nya utmaningar med digitalisering och automatisering. Och utvecklingen går fort.

Det är Norénska fonden som gjort Infrastipendiet möjligt. Stipendiet är på 30 000 kronor och fonden har fått sitt namn efter Maskinentreprenörernas förre ordförande Håkan Norén.

Att få äran att ta emot ME:s Infrastipendium är stort. För stipendiaten betyder det inte bara pengar, utan blir såklart till hjälp även i den fortsatta karriären. Stipendiet delas ut på Stora Infradagen i januari varje år.

På Stora Infradagen 2021 delades Infrastipendiet ut till Jansson entreprenad.

–Johan Jansson och familjeföretaget Jansson Entreprenad AB i Linköping har lyft en traditionell rivningsentreprenör till att bli ett företag som med avancerade arbetsmetoder demonterar stora anläggningar på ett säkert och hållbart sätt. Johan och hans kollegor utvecklar en nisch som länge har haft låg status, ett arbete som vi vill belöna med infrastipendiet 2020, så säger branschorganisationen Maskinentreprenörernas, (ME) ordförande emeritus Håkan Norén.

Vem kan få Infrastipendiet?

Alla entreprenörer som är under 40 år kan nomineras till Infrastipendiet. Det som premieras är extra kreativitet och förmågan att stärka sin egen konkurrenskraft med hjälp av modern teknik och nytänkande.Uppdaterad den 29 januari 2021

Det här är Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna (ME) är bransch- och arbetsgivarorganisationen för Sveriges maskinentreprenörer. Vi företräder och stödjer företagare med anläggningsmaskiner och arbetar för branschens utveckling.