user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Per Kristiansen

Från enskild firma till AB – så gör du

Har du enskild firma och vill ta steget mot AB? Kanske har du frågor kring hur det går till, eller vilka fördelarna är? Välkommen på webbinarium med Aspia.

En av ME:s samarbetspartner är Aspia, som är en ledande aktör inom redovisning, lön, skatt och affärsrådgivning. Nu bjuder ME in till digital informationsträff, där vi tillsammans med Aspia går igenom hur du gör för att ombilda din enskilda firma.

Det finns flera fördelar med att registrera firman som AB. Här är några av dem:

  • Du skiljer på firmans pengar och dina privata. Ägarens och aktiebolagets ekonomi är separerade, vilket skyddar dig som privatperson. Om du har en enskild firma är du personligt betalningsansvarig för alla bolagets skulder, i ett AB riskerar du det aktiekapital du går in med i firman.
  • Riskerna ökar när du går från enmansföretag till att anställa. Då är det tryggare med ett AB.
  • Låg beskattning. I ett aktiebolag har du möjlighet att dela ut vinstpengar med låg beskattning.

Det snabbaste sättet att starta ett AB är att skaffa ett lagerbolag. Under webbinariet berättar Aspia om hur du går till väga och vad du behöver tänka på.

Här kan du logga in och läsa mer om vårt avtal med Aspia. 

Tid och plats

Datum: 30 september 
Tid: 13.00-13.45
Plats: Online via mötesverktyget Teams
Anmäl dig senast: en timme innan 

När du anmält dig får du en bekräftelse på mejlen. Där finns en länk som gör att du kan spara aktiviteten i din Outlook-kalender. Länken för att delta kommer sedan att skickas ut till den e-postadress du angivit, cirka en timme innan mötet.

Anmäl dig här

Så här behandlar vi dina personuppgifter

För Maskinentreprenörerna är personlig integritet viktigt. Vi eftersträvar en hög nivå av dataskydd. Här kan du läsa mer om ME:s integritetspolicy och vilka rättigheter du har.