user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Pexels

Farligt avfall med Naturvårdsverket

Vill du lära dig mer om antecknings- och rapporteringsskyldigheten vad gäller farligt avfall? Då ska du anmäla dig till detta webbinarium med Naturvårdsverket.

Sedan november 2020 ska den som hanterar farligt avfall rapportera det till Naturvårdsverkets avfallsregister. Farligt avfall kan till exempel vara brandfarligt, frätande eller giftigt avfall för människor och miljö såsom uppgrävda jordmassor som innehåller föroreningar. Det kan också vara olika typer av elektronik, uttjänta fordon, impregnerat trä, lysrör eller kemikalier som innehåller gömda miljögifter.

Den här breda tolkningen av farligt avfall gör att många verksamheter idag hanterar detta. I många fall ska det rapporteras in till Naturvårdsverkets avfallsregister.

På detta webbinarium kommer Naturvårdsverket att berätta om avfallsregistret, vem som ska rapportera, hur det ska göras och vad som händer om man inte följer reglerna. Dessutom kommer de berätta om det arbete som pågår med att ta fram vägledning om masshantering, med fokus på undersökning och risker.

Här kan du läsa mer om farligt avfall - hur det ska hanteras och rapporteras. 

Informationsträffen är kostnadsfri och kommer att ske digitalt via videomötesverktyget Teams. Som vanligt, passa på att ställa frågor.

Tid och plats

Datum: 23 september
Tid:
 13.00-14.00
Plats: Online via mötesverktyget Teams
Anmäl dig senast: En timme innan

När du anmält dig får du en bekräftelse på mejlen. Där finns en länk som gör att du kan spara aktiviteten i din Outlook-kalender. Länken för att delta kommer sedan att skickas ut till den e-postadress du angivit, cirka en timme innan mötet.

 

Anmäl dig här

Så här behandlar vi dina personuppgifter

För Maskinentreprenörerna är personlig integritet viktigt. Vi eftersträvar en hög nivå av dataskydd. Här kan du läsa mer om ME:s integritetspolicy och vilka rättigheter du har.