user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Pixabay

Webbinarium: Skadligt bruk på arbetsplatsen

Att upptäcka eller misstänka att en medarbetare har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel kan vara en svår situation att ta itu med. Vi ger dig några råd på vägen.

Förr eller senare händer det – att du som chef konfronteras med en medarbetare som har problem med skadligt bruk. Om en anställd kommer till arbetet påverkad, eller ofta sjukskriver sig på måndagar, vad kan du som arbetsgivare göra då? 

ME:s rådgivare Johan Molén och Staffan Söder informerar om skadligt bruk på arbetsplatsen och går igenom vad du som arbetsgivare är skyldig att göra – och vad du inte behöver göra. 

 

Du får bland annat svar på frågorna: 

  • Vad gör jag när jag upptäcker att en anställd har problem? 

  • Kan jag säga upp personen i fråga? 

  • Måste jag betala rehab/behandlingshem? 

 

Tid och plats 

Datum: Torsdag 20 april. 
Tid: Kl. 14.00–15.00. 
Plats: Online via mötesverktyget Teams. 
Anmäl dig senast: En timme innan.  

Praktisk info

Webbinariet är kostnadsfritt och sker digitalt via mötesverktyget Teams. Du kan ansluta från både smartphone och dator och du behöver inte ladda ner någonting. Har du inget Teams-konto ansluter du enkelt som gäst.

När du anmält dig får du en bekräftelse på mejlen. Där finns en länk som gör att du kan spara aktiviteten i din Outlook-kalender. Länken för att delta skickas ut till den e-postadress du angivit en stund innan webbinariet börjar.

Anmäl dig här

Så här behandlar vi dina personuppgifter

För Maskinentreprenörerna är personlig integritet viktigt. Vi eftersträvar en hög nivå av dataskydd. Här kan du läsa mer om ME:s integritetspolicy och vilka rättigheter du har.