user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Maskinentreprenörerna söker en företagsutvecklare med erfarenhet från bygg och anläggning.

Bransch- och arbetsgivarföreningen Maskinentreprenörerna är mitt i en intressant omorganisation och har nu behov av att förstärka teamet inom branschstöd. Vi söker därmed en företags- och affärsutvecklare som trivs i rollen som rådgivare och specialist i frågor som är centrala för maskinentreprenörer.

Maskinentreprenörerna företräder och stödjer mer än 4 000 medlemmar inom mark- och anläggningsbranschen, allt från enskilda företagare till koncerner. Vissa är verksamma inom gruvindustrin eller andra verksamheter där anläggningsmaskiner är ett nödvändigt inslag. Maskinentreprenörer bygger landets infrastruktur och lägger grunden för utvecklingen i Sverige.

Om tjänsten

I din yrkesroll som företagsutvecklare kommer du att driva aktuella sakfrågor tillsammans med andra branschexperter. Genom omvärldsbevakning och företagskontakter behandlar du branschomfattande frågeställningar som har stor betydelse för organisationens medlemmar och deras utveckling.

Du följer och bevakar myndigheters skrivelser och svarar på remisser kring nya lagförslag samt analyserar hur dessa kommer att påverka medlemmarna.

I arbetet ingår också att vidareutbilda organisationens medarbetare som arbetar som företagsrådgivare i direktkontakt med våra medlemmar runt om i landet. Du förväntas även delta vid medlemsaktiviteter och vid tillfälle hålla föredrag inom dina specialområden.

Du erbjuds

 • Ett arbete under eget ansvar med omfattande sociala kontakter med företagare som förstår och uppskattar resultatet av din insats.
 • Bra möjligheter till personlig utveckling och kompetensutveckling.
 • Ett brett kontaktnät inom organisationens som ger stort utbyte av erfarenheter, tankar och idéer.
 • Kontor i trevliga lokaler med en modern arbetsplats mitt i Stockholm city.

Arbetsuppgifter

 • Bevaka och påverka aktuella branschfrågor inom bland annat ekonomi och konjunktur samt identifiera och analysera hur medlemsföretagens affärsförutsättningar påverkas.
 • Driva projekt med syfte att öka medlemsföretagen professionalism och höja företagsledarnas förmåga att utveckla verksamheter.
 • Följa myndigheters arbete och politiska beslut samt svara på remisser kring nya lagförslag som påverkar våra medlemmar.
 • Stötta våra företagsrådgivare, exempelvis via internutbildning, för att de ska kunna förmedla korrekt svar på de frågor medlemmarna har.
 • Delta vid medlemsaktiviteter och vid tillfälle hålla föredrag inom dina specialområden.

Vi söker dig som

 • Har arbetat i bygg- och anläggningsbranschen under ett flertal år i en rådgivande roll, exempelvis som projektledare eller konsult.
 • Har förståelse för och insikt i företagande och dess förutsättningar.
 • Har arbetat med upphandling och anbudsberäkning.
 • Har förmåga att läsa och tolka skrivelser från myndigheter och kan förmedla innehållet klart och tydligt.
 • Du bör ha intresse för upphandlingsfrågor och utveckling av standardavtal som är viktiga kompetensområden för medlemsföretagen.
 • Du har en akademisk utbildning, gärna med inriktning ekonomi, teknik eller naturvetenskap, eller motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet.

Som person är du:

Du trivs med att arbeta självständigt och driva egna projekt. För det krävs förmåga att ta egna initiativ och förstå vad som är medlemsnytta. Du skapar struktur på din arbetsdag för att kunna prioritera de arbetsuppgifter som skapar störst värde för medlemmarna.

För att lyckas i din roll krävs att du kan bygga förtroende, har lätt att skapa relationer, är serviceinriktad och har en social och pedagogisk förmåga.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid tillsvidare

Placering: Stockholm (det finns möjlighet att delvis arbeta på annan ort)

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Maskinentreprenörernas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Ansök här

Information om företaget

Maskinentreprenörerna (ME) är bransch- och arbetsgivarorganisationen för Sveriges maskinentreprenörer. Vi företräder och stödjer företagare med anläggningsmaskiner och arbetar för branschens utveckling. Idag har ME mer än 4 000 medlemmar med över 20 000 anställda. Medlemsföretagen anlägger vägar och järnvägar, förbereder husbyggen, snöröjer, gräver ned bredband, vatten- och avloppsledningar, lastar ut malm ur gruvorna med mera.

Publicerad den 8 november 2019