user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Maskinentreprenörerna står bakom Svenskt Näringsliv

Situationen för många svenska företag har försämrats dramatiskt av Coronoakrisen. Maskinentreprenörer kommer självfallet också att påverkas negativt. Regeringens krispaket som kom måndagen 16:e mars är ett bra steg i rätt riktning, och kommer i varje fall att hjälpa på kort tid.

– ME ska hålla medlemsföretagen uppdaterade via hemsidan runt allt som hör till vår bransch och hur den här krisen kommer att påverka medlemmarna, säger Anders Robertsson, vd för Maskinentreprenörerna.

Regeringens paket innehåller bland annat slopat sjuklöneansvar för arbetsgivaren och möjligheten att använda redan inbetalda pengar på skattekontot som kan bidra till att stärka företagens likviditet och möjlighet att betala ut löner. Systemen för korttidsarbete utvidgas, det vill säga att permitteringssystemet anpassas till rådande läge.

– Maskinentreprenörerna arbetar nära Svenskt Näringsliv för att se till att åtgärder arbetas fram och att regeringen ser till alla branschers behov, säger Robertsson.

ME gör precis som Byggföretagen analysen att paketet som handlar om 300 miljarder kommer att bidra starkt till sänkta lönekostnader påverkade av Corona. Staten går också in med sjukförsäkringskostnader för upp till två månader i paketet.

Läs mer

Så påverkas du som arbetsgivare av pandemin

Publicerad den 16 mars 2020
Uppdaterad den 16 mars 2020