user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Namnunderskrifter överlämnade till regeringen

2 273 personer har skrivit under ME:s upprop "Nu ställer vi maskinerna" för sänkta bränsleskatter. Torsdag 17 mars har namnunderskrifterna lämnats över till regeringen.

Maskinentreprenörernas upprop "Nu ställer vi maskinerna" har fått stor respons. Under torsdagen skickades namnunderskrifterna till berörda ministrar i regeringen: finansministern, näringsministern och infrastrukturministern.

Läs mer om uppropet.

När finansministern tidigare i veckan presenterade sitt åtgärdspaket för att möta prisökningarna på drivmedel och el stod en sak klart. Man har från regeringens sida helt och hållet missat att ta hänsyn till de delar av näringslivet som är beroende av förbränningsmotorer under lång tid framöver.

Maskinentreprenörer består av två saker: maskiner som drivs av diesel och entreprenörer som drivs av vilja. En längre tid har priserna skenat och viljan sinat. I det här akuta läget kräver vi därför en temporär skattebefrielse på diesel och en halverad reduktionsplikt för entreprenadmaskiner. Annars tvingas många medlemmar ställa in betalningarna i stället för att bidra till att ställa om samhället.

Läs vårt pressmeddelande.

Publicerad den 18 mars 2022