user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Vid ME:s monter var det liv och rörelse. Foto: ME

Så var Svenska Maskinmässan 2022

Svenska Maskinmässan 2022 ägde rum på Solvalla i Stockholm den 2–4 juni. Mässan hade cirka 10 000 besökare och det var cirka 250 personer som checkade in i ME:s monter C28. I montern kunde man som besökare få svar på frågor kring de stigande dieselpriserna, index och sitt medlemskap bland annat.

Vid incheckning via vår QR-kod bjöds det även på korv och kaffe och för de minsta stod en minigrävare redo att köras. 

Några ord från en medlem

Hur våra medlemmar upplever mässan är så klart viktigt för oss på ME. Birgitta Johansson, från Rolf Johanssons Schakt & Transport AB, besökte Svenska Maskinmässan. Detta hade hon att säga: 

Hur upplevde du mässan?

– Bra, lagom stor med bra överblick över området. 

Vad var det bästa med mässan? 

– Att träffas. Man kände att det fanns ett uppdämt behov av det, både hos besökare och utställare. 

Besökte du ME:s monter och hur upplevde du den? 

– Ja, det gjorde jag. Jag hade en positiv upplevelse av montern. Jag lyssnade bland annat på ett intressant seminarium kring framtidens maskiner. 

Ta del av våra seminarier i efterhand

ME erbjöd också ett spännande seminarieprogram. Seminarierna kunde man ta del av i mässmontern eller på distans via en livelänk. Totalt 400 personer kopplade upp sig på livesändningen.

Har du missat ett seminarium eller vill du se ett seminarium en gång till? Klicka på länkarna nedan för att komma till inspelningarna:

Framtidens Maskinförare
Jonas Thorstenson, vd på ME-skolan, höll i seminariet Framtidens Maskinförare. Jonas fick sällskap av Felicia Undin, avgångselev på ME-skolan och Clara Olofsson från kommunikations- och marknadsföringsbyrån RE Media Group. Dialoggäst var Liberalernas partiledare Johan Pehrson, som i olika frågor engagerat sig i ME-skolan.

Seminarium kring Framtidens Maskinförare 

MEKO-rapporten
MEKO-rapporten presenterades av Jens Linderoth och Michelle Andersson från Navet Analytics. Rapporten ger information om hur branschen mår och vart den möjligtvis är på väg. Vad finns det för trender i branschen? Vilka utmaningar står branschen inför?

Seminarium kring ME:s konjunkturrapport MEKO

Läs mer om senaste MEKO-rapporten

Nationella infrastrukturplanen
Hur påverkar den nationella infrastrukturplanen utvecklingen i branschen? Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare, medverkade. Deltog gjorde även Anders Robertsson, vd på ME samt Veronica Sandström, kommunikationschef på ME.

Seminarium kring den nationella infrastrukturplanen 

Framtidens maskiner 
Micael Appelgren, chefredaktör på tidningen Maskinentreprenören, höll ett panelsamtal som hade temat framtidens maskiner, med fokus på elmaskiner.

Seminarium kring framtidens maskiner

Publicerad den 7 juni 2022