user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Infrastrukturens utmaningar och möjligheter

Du kommer att kunna följa Stora Infradagen som livesänds på distans, men också via några av de begränsade platserna i Stockholm och på ett antal platser runt om i landet.

Dagen är indelad i fyra block som fylls med intressanta talare och inspel. Än så länge har blocken preliminära titlar, men vi vet att de kommer att väcka debatt.

 

Program

Programledare är Mikael Tornving och moderator Elisif Elvinsdotter. 

Stora Infradagen, fredag 29 januari

Sändningen börjar 14.00.

 1

Sverige 3.0 – projekt för stärkt konkurrenskraft
Vilka projekt är livsviktiga?

Det finns en rad infrastrukturprojekt som kan användas för att förstärka Sveriges konkurrenskraft i en tid där det finns gott om utmaningar. Vilka ska vi prioritera?  

2


Utbilda för tekniksprång och hållbarhet
Eller ska vi köpa kompetensen utomlands?

Branschen och Sverige behöver välutbildade maskinförare för att möta tekniksprånget och klara klimatutmaningarna. Hur möter vi behovet? Ska vi utbilda här, eller kanske istället köpa den kompetens vi behöver utomlands?

 3

Slumpen får styra elkraftssverige
Vem vinner kampen om elektrifieringen?

En ökad elektrifiering av såväl industrier som transporter är enda vägen att nå de uppsatta klimatmålen. Vilka krav ställer det på en långsiktig industripolitik – och vad kan vi göra för att driva på tillkomsten av en sådan? 

 4

Politiskt ansvarstagande – hållbara satsningar
Saknas ansvarstagande – eller bara förståelse?

Budgetarbetet, klimatarbetet och byggandet av elkraftssverige är frågor som visar på att det är svårt att nå ett konstruktivt politiskt samarbete i Sverige av idag. Hur skapar vi trygga politiska spelregler för förtroende och framtidstro? Saknar vi ansvarstagande politiker, eller är det kanske förståelsen för hållbara satsningar som fattas?

 

 

Anmäl dig här

 

 

Kontakt

Kontakta oss gärna om du har frågor.

storainfradagen@me.se

Kaisa Mäkiranta, samordnare
Telefon: 08-762 70 80

 

Uppdaterad den 9 oktober 2020