user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Caterpillar

Vuxenutbildning till maskinförare i Svalöv

På ME utbildningscenter i Svalöv kan du utbilda dig till maskinförare och bli eftertraktad på på arbetsmarknaden. Här får du praktisk erfarenhet i samarbete med företag och tillgång till en modern maskinpark.

Utbildningen sker på ME:s utbildningscenter i Svalöv. På skolan finns ett stort övningsområde och bra lokaler, så att du har de bästa förutsättningarna att öva med maskinerna. Tillsammans med erfarna och engagerade lärare får du en utbildning anpassad efter både dina och branschens behov, så att vägen till jobb blir så enkel som möjlig.

Under utbildningen till anläggningsmaskinförare lär du dig köra och underhålla anläggningsmaskiner så som grävmaskin och hjullastare. Du lär dig att bygga vägar och husgrunder, lasta olika typer av material och att gräva och lägga vatten- och avloppsledningar. Dessutom får du arbeta med laser och GPS-utrustning för höjdmätning och positionering. 

Så här ansöker du

Du ansöker på kommunens webbplats. Om du bor i en annan kommun måste du först vända dig till vuxenutbildningen i din hemkommun för att få utbildningen godkänd.

Sista ansökningsdag är den 22 juni 2021.
Kursen startar den 30 augusti 2021.

Ansök på Svalövs kommuns webbsida webbsida

Kontakta oss om du har frågor!

Om du har frågor får du gärna kontakta oss. Vi svarar på frågor om utbildningen, skolan, yrket och ansökan. Hör av dig till Annelie på annelie.forsell@me.se eller 08-762 70 86.

Hitta hit

Felestad 2064, 268 34 Svalöv

Publicerad den 12 oktober 2018

Uppdaterad den 10 februari 2021

Komvuxutbildning till maskinförare

Efterfrågan på maskinförare är stor. Vår utbildning är nära kopplad till branschens företag och gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Efter utbildningen kan du få ett fritt och roligt jobb i en bransch i stark utveckling.

Vill du bli maskinförare och köra grävmaskin?

Behovet av maskinförare och grävmaskinister är stort. Oavsett vilken typ av utbildning du går kan du i princip räkna med jobb direkt när du är klar. Och kul är det! Välkommen till en framtidsbransch där den tekniska utvecklingen går blixtsnabbt.

Vem får köra grävmaskin?

Myndigheter, beställare och kollektivavtal ställer krav på kunskaper, utbildning och kompetens för den som ska köra grävmaskin eller andra anläggningsmaskiner. Kraven varierar beroende på om föraren är egenföretagare eller anställd, vem som är beställare och var arbetet ska utföras.