user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Caterpillar

Vuxenutbildning till maskinförare i Uppsala

På ME utbildningscenter i Jälla, Uppsala finns ett stort övningsområden och kunniga och engagerade lärare. Här får du mycket praktisk erfarenhet och tillgång till en modern maskinpark.

Vuxenutbildningen till maskinförare i Uppsala sker på ME:s utbildningscenter i Jälla. På skolan finns ett stort övningsområde och bra lokaler, så att du har de bästa förutsättningarna att öva med maskinerna. Tillsammans med erfarna och engagerade lärare får du en utbildning anpassad efter både dina och branschens behov, så att vägen till jobb blir så enkel som möjlig.

Så här ansöker du

Du ansöker på Uppsala kommuns webbplats. Om du bor i en annan kommun måste du vända dig till vuxenutbildningen i din hemkommun för att få utbildningen godkänd.

Kursstarten den 6 september 2021 är sökbar 26 april-11 juni

Kursstarten den 4 oktober 2021 är sökbar 14 juni-6 augusti

Kontakta oss om du har frågor!

Vi svarar självklart på dina frågor om utbildningen, skolan, yrket och ansökan. Hör av dig till Annelie Forsell på ME-skolan annelie.forsell@me.se eller 08-762 70 86.

Hitta hit

Jälla Gård, 755 94 Uppsala

Publicerad den 12 oktober 2018

Uppdaterad den 10 februari 2021

Komvuxutbildning till maskinförare

Efterfrågan på maskinförare är stor. Vår utbildning är nära kopplad till branschens företag och gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Efter utbildningen kan du få ett fritt och roligt jobb i en bransch i stark utveckling.

Vem får köra grävmaskin?

Myndigheter, beställare och kollektivavtal ställer krav på kunskaper, utbildning och kompetens för den som ska köra grävmaskin eller andra anläggningsmaskiner. Kraven varierar beroende på om föraren är egenföretagare eller anställd, vem som är beställare och var arbetet ska utföras.

Vill du bli maskinförare och köra grävmaskin?

Behovet av maskinförare och grävmaskinister är stort. Oavsett vilken typ av utbildning du går kan du i princip räkna med jobb direkt när du är klar. Och kul är det! Välkommen till en framtidsbransch där den tekniska utvecklingen går blixtsnabbt.