user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Caterpillar

Vuxenutbildning: bli maskinförare i Bålsta (Håbo)

Utbilda dig till maskinförare och få ett fritt och roligt jobb med starkt behov av arbetskraft. Utbildningen sker i nära samarbete med branschen och du får den kompetens som arbetsgivarna efterfrågar. Dessutom får du köra de senaste maskinerna.

Vuxenutbildningen i Håbo och ME-skolan genomför tillsammans en utbildning till maskinförare. Du lär dig köra och underhålla anläggningsmaskiner så som grävmaskin och hjullastare. Du lär dig också att bygga vägar och husgrunder, lasta olika typer av material och att gräva och lägga vatten- och avloppsledningar.

Läs mer om utbildningen

Eget utbildningscenter i Bålsta

Utbildningen sker på ME:s utbildningscenter i Bålsta, vid industriområdet Draget. Där tillgång till ett eget övningsområde för maskinkörning och för anläggning av husgrunder, avlopp och andra övningsmoment.

Tillsammans med lärare från branschen och mycket praktik ger det dig de bästa förutsättningarna att lyckas som framtida maskinförare.

Så här ansöker du

Första utbildningstillfället startar den 31 augusti 2020 - Ansökan ligger öppen.

Andra utbildningstillfället startar den 28 september 2020 - Ansökan ligger öppen.

Du ansöker på Håbo kommuns webbplats. Om du bor i en annan kommun vänder du dig först till vuxenutbildningen i din hemkommun för att få utbildningen godkänd.

Kontakta gärna Annelie Forsell på ME-skolan för mer info om ansökan.

annelie.forsell@me.se eller 08-762 70 86.

Ansökan på Håbo kommuns webbplats

Frågor

Om du har frågor får du gärna kontakta oss. Vi svarar på frågor om utbildningen, skolan, yrket och ansökan. Hör av dig till Annelie på annelie.forsell@me.se eller 08-762 70 86.

Hitta hit

Dragrännan 19, 746 50 Bålsta

Publicerad den 12 oktober 2018
Uppdaterad den 12 oktober 2018

Vem får köra grävmaskin?

I vår bransch ställer myndigheter, beställare och kollektivavtal krav på kunskaper, utbildning och kompetens för den som ska köra en grävmaskin eller andra anläggningsmaskiner. Kraven kan variera beroende på om föraren är en egenföretagare eller anställd, vem som är beställare och var arbetet ska utföras.

Vilka maskiner finns det i branschen?

Du som funderar på att bli maskinförare undrar kanske över vilka maskiner som finns i branschen. Det finns många olika sorters maskiner och i olika modeller. De är ofta specialgjorda för sina olika användningsområden. De vanligaste är hjullastare och grävmaskiner.