user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Arbetsgivarstöd

Som arbetsgivare är det mycket att hålla reda på, och därför har vi samlat information som kan underlätta din vardag. Här hittar du svar på frågor om kollektivavtal, att anställa personal, löner och ersättningar med mera. Välj ämne eller område för att snabbare hitta det du söker. 

Välj ett ämne

 • Kollektivavtalade försäkringar

  De kollektivavtalade försäkringarna kompletterar den allmänna pensionen samt ger ett extra försäkringsskydd till dina anställda. Här hittar du information om de olika delarna som ingår i kollektivavtalad försäkring i det privata näringslivet.
 • A-kassa för företagare (SHA)

  SHA är en a-kassa för företagare som är helt fristående från ME. Svenskt Näringsliv är dock representerade i dess styrelse.
 • Collective insurance information

  Companies that are bound by a collective agreement must take out insurance and occupational pension schemes for employees. You as an employer are responsible for taking out, administering and paying for the insurance and occupational pension.
 • Tjänste- och avtalspension

  De flesta som arbetar har, förutom allmän pension, en tjänstepension. Tjänstepension ingår i de kollektivavtalade försäkringarna. Arbetsgivaren betalar in tjänstepensionen för sina anställda.

Se även

Finfa | Goda råd är inte dyra - använd våra checklistor

Smarta checklistor

Om ni har kollektivavtal eller hängavtal så innebär det att ni har ett bra försäkringsskydd för era anställda. Oavsett vilka frågor ni har gällande kollektivavtalad försäkring och pension så hjälper Finfa dig, så ni slipper känna er stressade över sådant som bara ska fungera.