user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Bli medlem – en enkel och lönsam vardag

Foto: Per Kristiansen

Arbetar du med anläggningsmaskiner i egen verksamhet? Gå med i Maskinentreprenörerna (ME). Vi är din HR-expert och juridiska rådgivare. Med ME får du stenkoll på branschfrågor, förmånliga rabatter på produkter, tjänster och kurser du behöver i din vardag.

När du går med i ME blir du automatiskt godkänd av facken inom vår sektor och ansluten till branschens kollektivavtal. Alla medlemmar i ME är också per automatik medlemmar i Svenskt Näringsliv.

Läs om kopplingen mellan ME och Svenskt Näringsliv.

"Medlemskap som lönar sig" – information från Svenskt Näringsliv.

Hos oss får du en yrkestillhörighet och chans till professionellt utbyte med företagare i din närhet. Vi ger dig rådgivning och hjälper dig innan problem uppstår. Och om det ändå händer står vi vid din sida i förhandlingar och i tvister.

Vi backar upp dig till 100 procent!

Become a member, In English

Bli medlem - tryck här

Gratis rådgivning och experthjälp

Vi hjälper dig att inte göra fel. Du får blanketter, lathundar, guider, färdiga mallar och avtal, juridisk rådgivning och konkret hjälp i din vardag. Vi finns vid din sida när du förhandlar med facket. Svaret på dina frågor är aldrig längre bort än ett telefonsamtal eller ett e-postmeddelande oavsett om det gäller:

Rabatteför medlemmar – spara pengar på medlemskapet

Med våra rabatter och förmåner håller du kostnaderna nere. Du får:

Koll på branschen – medlemstidning och nätverk 

Vi håller dig up-to-date om vad som händer i branschen genom: 

  • Senaste nytt i branschen genom nyhetsbrev och medlemstidningen Maskinentreprenören.
  • Arbetsgivarinfo och branschfrågor bakom inloggning.
  • Regionala och digitala nätverksträffar och resor till mässor och liknande arrangemang.
  • Du marknadsförs på vår webb genom tjänsten "Sök medlem" som används flitigt bland branschens kunder. 

Kvalitetsstämpel och kollektivavtal

Du blir direkt ansluten till branschens kollektivavtal. Genom ditt medlemskap och beroende på hur mycket du vill engagera dig har du också möjlighet att påverka hur kollektivavtalen utvecklas.

Du får också automatiskt den kvalitetsstämpel många kunder kräver vid upphandlingar. Genom att använda vår logga på din hemsida känner kunderna sig trygga.

Kollektivavtal ger en enklare vardag för dig som arbetsgivare

En förmån när den är som bäst

Kollektivavtalet ger trygghet till dig och dina anställda, både nu och i framtiden. Försäkringarna du tecknar enligt kollektivavtalet gör att dina anställda är försäkrade i många av livets toppar och dalar. Tjänstepensionen du betalar in ger dem en bättre tillvaro när det är dags att ta steget ut ur arbetslivet. Med andra ord – du hade inte kunnat ge dem en bättre förmån.

Undvik att betala dubbelt

Dina anställda har det bra. Låt dem få veta det! Många har nämligen dålig koll på vad det innebär att jobba på ett företag med kollektivavtal, och hur de ska använda de försäkringar de faktiskt omfattas av. Tipsa dina anställda om avtalat.se så hittar de allt de behöver veta.

Om du tidigare tecknat pensionslösningar och/eller försäkringar via privata aktörer, bör du säga upp dessa för att inte behöva betala dubbelt. Kontakta Avtalat som guidar dig och informerar om vilka försäkringar/pensionslösningar du ska ha.

Film från Avtalat om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring – Youtube

Möt våra medlemmar 

ME företräder och stödjer medlemmarna och arbetar för branschens utveckling. Möt några av våra medlemmar och hör vad medlemskapet har betytt för dem. 

Läs intervjuer med ME-medlemmar

Räkna ut din medlemsavgift

Här räknar du ut ditt företags medlemsavgift

Krav för att bli medlem

Medlemskap i ME ger dig många fördelar, men det finns krav som ditt företag behöver uppfylla.

Kriterier för medlemskap

Bli medlem du också!

Fyll i dina uppgifter och skicka in till oss. Din ansökan granskas av vår styrelse, och om allt är okej är du medlem i ME inom cirka tre veckor. 

Bli medlem direkt - klicka här

Har du frågor?

Kontakta vår rådgivning på 010-256 99 99, måndag-fredag 816. Du kan också mejla oss på radgivning@me.se. Skriv organisationsnummer i ämnesraden för snabb service!

Uppdaterad den 28 maj 2021

Läs mer om medlemskapet