user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Foto: Pixabay

Kollektivavtalade försäkringar och pensionstips till dina tjänstemän

Här hittar du utbildningar och informativa webbplatser för dig som hanterar och har ansvar för de kollektivavtalade försäkringarna på företaget.

Lär dig mer om försäkringar och pensioner

Finfa erbjuder löpande kostnadsfria informationsträffar och webinars om kollektivavtalad försäkring och pension på flera platser i landet. Utbildningarna är till för dig som hanterar och har ansvar för de kollektivavtalade försäkringarna på företaget.

I ditt medlemskap ingår även kostnadsfri arbetsgivarservice via telefon och personliga träffar. Telefon till arbetsgivarservice 010 - 45 53 800.

Se utbudet och boka en plats

Tips på informationsmaterial

Försäkringar på arbetsmarknaden enligt lag och kollektivavtal

Information till dina anställda

Guide till de kollektivavtalade försäkringarna

Tjänstepension inte bara ålderspension

Många tänker inte på är att tjänstepensionen inte bara innehåller pensionssparande. Pengarna som sätts undan innehåller också en riktigt bra sjukförsäkring. Försäkringen ger även familjen pengar om man dör mitt i livet – så kallat efterlevandeskydd. Att välja rätt bland dessa försäkringar kan påverka storleken på pensionen.

Bra länkar om tjänstepension

Gratis råd om hur man ska planera sin pension, välja rätt skydd, råd om man blir sjuk mm:

PTK Rådgivningstjänst

Här får du koll på pensionssystemets olika delar: 

Pensionsskolan

Se din totala pension och gör en pensionsprognos:

Min pension  

Beräknar hur inkomsten påverkas vid sjukdom och olycksfall:

Ersättningskollen

Tipsa dina tjänstemän om Alectas nya digitala guide

Alecta har lanserat nya Mina sidor där anställda som har ITP får en tydligare översikt över hela innehållet i sitt tjänstepensionspaket. Förutom att översikten är tydligare så är det nu enklare att gå vidare och titta på detaljerna i paketet och att göra en pensionsprognos.

En annan nyhet är deras digitala guide där tjänstemännen får råd om "Räkna på din pension, Ta ut din pension, Skjut upp din pension". Guiden ger även lite tips och hjälp på vägen.

Se information hos Alecta

Har du frågor?

Kontakta vår rådgivning på 010-256 99 99, måndag-torsdag 8-18, fredag  8-16. Eller maila oss på radgivning@me.se. Skriv organisationsnummer i ämnesraden för snabb service!

Uppdaterad den 7 september 2018