user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Kollektivavtalade försäkringar

De kollektivavtalade försäkringarna kompletterar den allmänna pensionen samt ger ett extra försäkringsskydd till dina anställda. Här hittar du information om de olika delarna som ingår i kollektivavtalad försäkring i det privata näringslivet.

Som arbetsgivare med kollektivavtalade försäkringar finns det en hel del saker att tänka på. De kollektivavtalade försäkringarna kompletterar den allmänna pensionen samt ger ett extra försäkringsskydd till dina anställda.

Finfa beskriver i filmen ovan de olika delarna som ingår i kollektivavtalad försäkring i det privata näringslivet. Beroende på om du har anställda arbetare eller tjänstemän gäller olika försäkringar och tjänstepensionslösningar. Du kan också läsa om vilket skydd som ges enligt svensk lag.

Finfa har praktiska guider med tips hjälper dig att hantera de kollektivavtalade försäkringarna när olika situationer uppstår. Till exempel när du ska nyanställa eller när en anställd har blivit sjuk.

Kollektivavtalade försäkringar: det här gäller för dina arbetare och tjänstemän

Finfas webbplats

Anmäl dig till webinarier

Webinarier som riktar sig till dig som ansvarar för eller arbetar med de kollektivavtalade försäkringarna för de anställda i ditt företag. 

Anmäl dig här

Beställ försäkringsboken

Du kan även beställa böcker som innehåller detaljerad information om försäkringarna.

Beställ/ladda ner 

Har du frågor?

Kontakta vår rådgivning på 010-256 99 99, vardagar 8-16. Eller maila oss på radgivning@me.se. Skriv organisationsnummer i ämnesraden för snabb service!

Uppdaterad den 26 februari 2018