user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Nyheter

Som arbetsgivare är det mycket att hålla reda på. Med jämna mellanrum sker det dessutom ändringar i lagar och regler som påverkar dig och din personal. Här hittar du nyheter som berör dig som är medlem i ME och som har anställda.

ID06 – ny app med fler funktioner

Appen ID06 Card Control försvinner och ersätts av ID06 Status Control Pro. Precis som tidigare kan du utföra kontroller av ID06-kort, men den nya appen inrymmer också andra möjligheter.

Ändringar i anställningsskyddet från 1 oktober

Som arbetsgivare berörs du av lagen om anställningsskydd (LAS). Den 1 oktober sker den största förändringen i LAS på decennier, och flera andra förändringar i anställningsskyddet. Nya anställningsavtalsmallar gäller också från 1 oktober.

Få koll på personalens in- och utloggningar

I ID06 Stamp kan du på ett samlat ställe se dina medarbetares in- och utloggningar, övergripande statistik och även skriva ut registerutdrag. Tjänsten måste aktiveras innan du kan använda den.

Nytt huvudavtal med Seko

Måndagen den första augusti undertecknade Maskinentreprenörerna (ME) ett nytt huvudavtal med fackförbundet Seko. Även Byggföretagen undertecknade ett nytt avtal med Seko under måndagen.