user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Distansutbildning för dig som jobbar i branschen

ME-skolan erbjuder i samarbete med BYN distansutbildningar för dig som redan jobbar i branschen men vill ta steget att vidareutbilda dig till maskinförare.

Har du en anställning i ett medlemsföretag eller annat företag med kollektivavtal inom bygg- och anläggningsbranschen och vill utbilda dig till maskinförare? Då kan du göra det via en distansutbildning. Din arbetsgivare beställer utbildningen hos Byggbranschens yrkesnämnd, BYN, och sedan genomför du utbildningen på distans via ME-skolan parallellt med att du jobbar i företaget.

Maskinförare distansutbildning hos BYN

Distansutbildningen är en grundutbildning och riktar sig till dig som inte tidigare har någon utbildning inom bygg- och anläggning. Om du har gått en vuxenutbildning eller gymnasieutbildning i bygg- och anläggning med inriktning maskinförare så har du motsvarande grundutbildning som distansutbildningen ger. Då kan du fortsätta med kvalificeringstiden som är den praktiska utbildningsdelen av din lärlingsanställning.

Om lärlingsanställning hos BYN

Distansutbildningen ska utföras med hjälp av en handledare på företaget, en distanslärare från ME-skolan samt det kursmaterial som ME-skolan skickar ut till dig när du börjar din distansutbildning.

Du bör ha fyllt 18 år för att påbörja distansutbildningen. Kostnaden beror på vilken erfarenhet du har sedan tidigare och hur omfattande utbildning som behövs, du kan läsa mer på BYN:s hemsida.

Maskinförare distansutbildning hos BYN

Publicerad den 26 juni 2020

Uppdaterad den 1 juli 2020