user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

ME:s webbinarier – från pandemilösning till permanent inslag

Mimmi Snell, administrativ chef på ME-medlemsföretaget Snells Entreprenad AB. Foto: Snells Entreprenad AB/iStock

MEDLEMSFÖRMÅNER. Flera gånger i månaden kan ME-medlemmar koppla upp sig och lära sig om alltifrån index och anbudslämning till anställning och uppsägning – allt man som företagare och arbetsgivare kan tänkas behöva.

Webbinarierna startades 2020 under pandemin och har sedan dess uppskattats av en trogen skara. Förra året hölls över 70 stycken!

Nyligen var det premiär för ett nytt webbinarium – om säkerhetskultur, med ME:s arbetsmiljöexpert Charlotta (Lotta) Dieden. En som deltog var Mimmi Snell, administrativ chef på Snells Entreprenad AB. Eftersom deltagarantalet inte var för högt fick alla chans att ställa frågor, berättar Mimmi.

– Och Lotta är väldigt inspirerande! Jag har träffat henne tidigare på Arbetsgivardagen, och fått ett gott intryck.

Familjeföretaget Snells Entreprenad startades 1965, och drivs nu av andra och tredje generationen. Mimmi Snell, som jobbar med personalfrågor, har varit med på flera webbinarier om arbetsrätt.

– Vissa saker känner jag mig stensäker på, men jag brukar ändå delta. Det kan komma upp frågor från något annat företag som ger en ny syn på saker.

ME:s ökade fokus på arbetsmiljö sedan rekryteringen av en arbetsmiljöexpert 2023 är både roligt och "på tiden", tycker Mimmi. Nu hoppas hon på fler webbinarier i ämnet.

Vilka andra förmåner har ni användning av på företaget?

– Färdiga kollektivavtal så klart. Och rådgivningen, den använder vi mest. ME finns alltid som en trygg hand om det är något.

Just tryggheten är det bästa med medlemskapet, menar hon. Och nätverkandet och erfarenhetsutbytet företag emellan, på årets olika träffar.

Ni har varit medlemmar hos oss i över 40 år. Varför känns det viktigt att vara med i en bransch- och arbetsgivarorganisation?

– Det är ett kvitto på att vi är ett seriöst bolag. Sedan underlättar det också i det egna arbetet, man behöver inte förhandla hängavtal med facken eller ta in arbetsrättsjurister på annat håll om man stöter på problem. Man vet vart man ska vända sig.

Webbinarier och mycket annat hittar du i vårt kalendarium.

Fler medlemsförmåner hittar du här.

Medlemsfakta

Namn: Mimmi Snell.
Roll: Administrativ chef.
Företag: Snells Entreprenad AB.
ME-medlemmar sedan: 1982.
Antal anställda: Cirka 140.
Tjänster som erbjuds: Gruventreprenad, krossverksamhet, transport med mera.
Verksamma: I norra Sverige och Finland.

 

Publicerad den 11 april 2024