user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Johan Pehrson: "Det här är en framtidsbransch"

Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) gjorde ett oväntat framträdande igår kväll när ME-skolan i Bålsta hade öppet hus. Unga som står inför att söka till gymnasiet och deras föräldrar följde eventet både på plats och digitalt.

Under besöket på ME-skolan i Bålsta beskrev Johan Pehrson entreprenadbranschen som en framtidsbransch, med möjlighet att "bygga Sverige starkt, stort och grönt". Pehrsons budskap till unga människor som funderar på att välja en yrkesutbildning var:

– Svensk företagsamhet, svensk framtid hänger ihop med att unga människor är beredda att satsa på de yrken där efterfrågan är stor.

Utbildningen avgörande för framtiden

Arbetsmarknads- och integrationsministern beskrev den yrkesutbildning som entreprenadbranschen levererar genom ME-skolan som avgörande för att möta företagens stora efterfrågan på yrkesutbildad arbetskraft. Att ME-skolan samarbetar lokalt med kommunala gymnasieskolor där eleverna studerar basämnen som svenska, matematik och engelska tycker han också är viktigt.

– Man behöver ha en grundläggande skolgång, fokusera på de ämnen som är centrala i den vanliga skolan och så kommer branschen in och levererar det tekniska kunnandet, själva yrket, och dess behov, med de senaste maskinerna, konstaterade Johan Pehrson.

Se hela sändningen från kvällen i Bålsta

Publicerad den 20 januari 2023