user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

"För mig fanns det bara ett val"

Kristian har i stort sett bara CAT-maskiner i verksamheten. Foto: Maria G Nilsson

MEDLEMSFÖRMÅNER. Komforten, hastigheten och andrahandsvärdet. Tre faktorer som Kristian Eriksson i Rengsjö utanför Bollnäs fastnade för. För honom var det självklart att välja CAT 908 ME Edition. Nu har han beställt två maskiner.

Kompakthjullastaren, som är ny för i år i ME-Edition-utbudet, är en maskin som kan användas till många olika arbeten.

"Jag tycker hjullastare ofta är för stora"

– Jag funderade på att ha en mindre maskin, jag tycker att hjullastare ofta är för stora. Så för mig fanns det bara ett val i den klassen, berättar Kristian.

En maskin har han redan fått, den kommer han ha på gården för lastning, lossning, mindre transporter och snöröjning i Rengsjö och Bollnäs. Där har hans firma uppdrag åt kommunen och Trafikverket. Den andra maskinen som han nyligen beställde, även den en CAT 908 ME Edition, kommer användas vid byggarbetsplatserna som servicemaskin.

– Jag och mina tio anställda utför markberedning, grunder, utvändig el och belysning på uppdrag av några ledande snabbmatsrestauranger spridda i hela Sverige. Vi ställer också upp laddstolpar för elbilar i anslutning till restaurangerna. Privatpersoner är också våra kunder. 

"Det är stor skillnad att kunna köra lite snabbare på transportsträckorna när vi plogar"

Kristian har i stort sett bara CAT-maskiner i verksamheten. Maskinerna transporteras oftast ut till byggena i hela landet, vid mindre projekt hyr hans firma för det mesta maskiner. Här är de främsta faktorerna som fick honom att välja CAT 908 ME Edition, förutom att hjullastaren är mycket kompakt: 

  • Suverän komfort i hytten. Att hastighetsmätaren är borttagen framför ratten ger klart bättre sikt än den förra modellen. 
  • Med den nya växellådan går det att köra i 40 kilometer per timme istället för 30. Han tycker att det är stor skillnad att kunna köra lite snabbare på transportsträckorna när det plogas. 
  • Andrahandsvärdet tycker Kristian är viktigt. Han tror att det kommer vara högt. 

Dina medlemsrabatter hos Zeppelin.

Publicerad den 31 oktober 2023