user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-in sign-out

Stora Infrapriset

Johan Klarin Nilsson tillsammans med ME:s vd Anders Robertsson och ordförande Peter Flygt. Foto: Mats Jarmer

För att uppmuntra fortsatt utveckling i branschen har Maskinentreprenörerna instiftat Stora Infrapriset. Priset ska gå till en ung, kreativ maskinentreprenör som utmärkt sig lite extra som en god förebild för branschen.

Bakom Stora Infrapriset (tidigare Infrastipendiet) står ME och ME:s Framtidsforum. Det är ME som utser vinnaren. Priset är på 30 000 kronor, och är ett personligt pris till vinnaren. På Stora Infradagen 2025 delas det ut för nionde gången.

Nomineringen öppen – skicka in ditt tips senast 31 oktober

Känner du en ung och lovande maskinentreprenör som genom sitt ledarskap är en god förebild? Kanske har du själv gjort något du är extra stolt över? Då kan du nominera personen eller dig själv till Stora Infrapriset! Vi behöver din nominering senast 31 oktober 2024.

Nominera enkelt i formuläret längst ner på sidan. Där kan du också välja att bli uppringd, om du hellre berättar muntligt om din kandidat.

Bedömningskriterier

Alla entreprenörer som är medlemmar i ME och är under 40 år kan nomineras till Stora Infrapriset. När vinnaren ska utses är det några kriterier som juryn tittar lite extra på och poängsätter efter:

Kreativitet och innovation

Vinnaren kan vara någon som visat kreativitet på ett företagsamt sätt, exempelvis genom att ha använt sig av ny teknik, eller utvecklat befintlig. Man kan också ha introducerat en ny produkt eller utvecklat nya arbetsmetoder. Nytänkande premieras!

Hållbarhet ur tre perspektiv

Här tittar juryn på miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet. Det kan vara någon som är redo att ställa om till fossilfritt eller elektriskt. Det kan också handla om någon som jobbar aktivt med mångfald eller arbetsmiljö. Ett annat alternativ är någon som återinvesterar i företaget på ett ekonomiskt hållbart vis.

Förebild för branschen

Vinnaren ska vara någon som är en god förebild för andra företagare. Man måste ha långsiktiga ambitioner med sitt företag, och kunna fungera som en ansvarstagande och inspirerande ambassadör för branschen.

Vad betyder Stora Infrapriset?

Att få äran att ta emot Stora Infrapriset är stort. För vinnaren betyder det inte bara pengar, utan också en hjälp i den fortsatta karriären. Tidigare vinnare berättar att priset framför allt är ett kvitto på att man gör något bra och är på rätt väg. Det blir ett sätt att visa att man är en uppskattad leverantör till branschens kunder, och kanske också en attraktiv arbetsgivare.

Tidigare vinnare berättar vad priset betytt

Nominera din kandidat

Vem tycker du är värd att lyfta? Var med och påverka vem som ska bli årets Infrapristagare. Nomineringen är öppen till och med 31 oktober.

Kandidat:

Berätta varför:

Vill du hellre bli uppringd och berätta om din kandidat, så fyll bara i ditt telefonnummer.

Dina kontaktuppgifter:

Uppdaterad den 6 september 2024

Intervjuer med våra tidigare vinnare

Johan Klarin Nilsson_foto Ryno Quantz_848x363.jpg

Möt Johan Klarin Nilsson

Johan Klarin Nilsson är vd på JKN Entreprenad AB i skånska Önnestad. Han fick ta emot Stora Infrapriset bland annat för att ha nischat sig kompetensmässigt inom klimat- och hållbarhetsområdet.

Läs mer om 2023 års vinnare

Mikael och Andreas Isaksson_Isakssons Markteknik AB_848x363.jpg

Möt Andreas och Mikael Isaksson

Kalix-bröderna Andreas och Mikael Isaksson och deras företag Isakssons Markteknik AB fick ta emot det ärofyllda priset på Stora Infradagen 2023.

Läs mer om 2022 års stipendiat

christianNielsen-infrastipendiat-848x363.jpg.jpg

Möt Christian Nielsen

Christian Nielsen, vd och ägare på Oscarssons Mark & Entreprenad AB, fick ta emot priset under Stora Infradagen 2022. Juryn premierade honom bland annat för att han låg långt fram i användandet av digital teknik.

Läs mer om 2021 års stipendiat