user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Infrastrukturminister Tomas Eneroth och Norénska fondens ordförande Håkan Norén delade ut Infrastipendiet 2018 till Robin Wallenius. Foto: Ryno Quantz

Infrastipendiet

För att uppmuntra fortsatt utveckling i branschen har Maskinentreprenörerna (ME) instiftat Infrastipendiet. Det ska stimulera unga, kreativa maskinentreprenörer som använder ny teknik på ett smart sätt. Nomineringen för 2019 års stipendium är nu öppen.

Av tradition har svenska maskinentreprenörer alltid legat i framkant när det gäller ny teknik, men nu kommer nya utmaningar med digitalisering och automatisering. Och utvecklingen går fort.

Det är Norénska fonden som gjort Infrastipendiet möjligt. Stipendiet är på 30 000 kronor och fonden har fått sitt namn efter Maskinentreprenörernas förre ordförande Håkan Norén.

Att få äran att ta emot ME:s Infrastipendium är stort. För stipendiaten betyder det inte bara pengar, utan blir såklart till hjälp även i den fortsatta karriären. Stipendiet delas ut på Stora Infradagen i januari varje år.

Vem kan få Infrastipendiet?

Alla entreprenörer som är under 40 år kan nomineras till Infrastipendiet. Det som premieras är extra kreativitet och förmågan att stärka sin egen konkurrenskraft med hjälp av modern teknik och nytänkande.

Nominera senast 31 oktober

Nominera din kandidat senast den 31 oktober 2019. Priset delas ut på Stora Infradagen i Stockholm fredagen den 31 januari 2020.

Infrastipendiet - förslag på kandidat

Vem tycker du är värd att uppmuntras?

 

Vinnare av Infrastipendiet 2018

 Uppdaterad den 22 maj 2019

Det här är Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna (ME) är bransch- och arbetsgivarorganisationen för Sveriges maskinentreprenörer. Vi företräder och stödjer företagare med anläggningsmaskiner och arbetar för branschens utveckling.