user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Mikael Tornving leder ett samtal mellan Julie Brodtkorb, vd på MEF och Kristina Persdotter, statssekreterare. Foto: Ryno Quantz

Så var Stora Infradagen 2022

Stora Infradagen blev, som förra årets event, en digital träff. Det var över 500 personer anmälda och man kunde ta del av sändningen via nätet, men också via SVT Forum i efterhand. Temat för dagen var infrastrukturens stora utmaningar: klimatsmarta investeringar, hållbarhet och kompetensförsörjning.

Precis som förra året leddes dagen av programledaren Mikael Tornving, medan Elisif Elvinsdotter rapporterade direkt från fältet runt om i Sverige. Vissa gäster var på plats i studion, andra var med på länk medan några medverkade genom förinspelade inslag.

Näringsministern på plats

Bland gästerna fanns bland annat näringsministern Karl-Petter Thorwaldsson som inledande talare följt av Mattias Svensson, ledarskribent på SvD och Stefan Uppenberg, klimatexpert på WSP. Kristina Hall, programledare för VA Syds skyfallssatsning i Skåne, berättade om sina erfarenheter och projekt. Julie Brodtkorb, vd för MEF från Norge, hade ett samtal med statssekreteraren Kristina Persdotter kring skillnaden mellan de två nordiska länderna.

På agendan stod diskussioner kring kompetensförsörjning, klimatomställning, extremväder och upphandlingar.

Infrastipendiet delades ut

Sist men inte minst delades Infrastipendiet ut och det var Christian Nielsen, vd och ägare på Oscarssons Mark och Entreprenad AB, som fick ta emot stipendiet på 30 000 kronor.

Läs en intervju med infrastipendiaten Christian Nielsen här.

Se hela sändningen i efterhand

Missade du Stora Infradagen 2022, eller vill du se något igen?

Du hittar hela sändningen på vår Youtubekanal

Publicerad den 1 februari 2022