user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Johan På JKN Entreprenad AB valde Next

I takt med att pappershögarna växte insåg JKN Entreprenad i skånska Önnestad att de hade stora behov av att digitalisera sin administration. Med vd Johan Klarin Nilsson i spetsen använder företaget projekt- och affärssystemet Next sedan 2017.

– Innan vi började med Next var det oreda i administrationen och det mesta tog onödigt lång tid. Nästan allt var i pappersform, följesedlar och leverantörsfakturor och vanliga fakturor skulle postas och skickas. Och det skulle fyllas i och lämnas in av alla som jobbade ute i fält i de olika projekten. Man fick aldrig något i tid och det kostade pengar helt enkelt, berättar JKN Entreprenads vd Johan Klarin Nilsson.

Han startade firman 2009. Idag är det cirka 50 anställda och JKN sysselsätter ungefär 70 personer totalt. Företaget jobbar främst inom markentreprenad, framför allt naturvårdsinriktade arbeten och återvinning av material. Bioenergi är också ett av arbetsområdena. JKN:s största beställare är kommuner och riksbyggarna.

I takt med att firman har växt och fått in allt fler uppdrag har behovet av ökad struktur i administrationen blivit allt mer tydlig.

– Mycket av informationen som krävde uppföljning och fakturering hade jag i huvudet innan. Idag har vi den informationen på skärmen så alla kommer åt den i stället. Vi valde Next för att det är ett komplett system som passar våra behov och de anställda ute på fältet gillar det för det är användarvänligt.

Se filmen där Johan berättar varför de valde att använda sig av Next. 

Läs mer hos Next

Se alla dina medlemsrabatter hos Next