user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Senaste infrastipendiaten: "Jag ser en fördel med att åldrarna blandas"

Andreas Isaksson till vänster och Mikael Isaksson till höger tar emot Infrastipendiet på Stora Infradagen 2023. Foto: Ryno Quantz

För att uppmuntra fortsatt utveckling i branschen har Maskinentreprenörerna instiftat Infrastipendiet. 2023 utsågs Kalix-bröderna Andreas och Mikael Isaksson och deras företag Isakssons Markteknik AB till vinnare av Infrastipendiet. Vi ringde upp Mikael för att höra hur tiden efter har sett ut.

Vad har Infrastipendiet betytt för er som företagare?

– Egentligen så har det nog inte betytt så mycket för själva företaget i sig, men för oss som personer har det betytt jättemycket. Det blir som ett kvitto på att det vi gör och skapar är något bra. Sedan är det även kul att uppmärksammas! Det är en merit att ha fått priset, att det blev just vi. 

Vad hoppas du få se för utveckling i branschen i framtiden?

– Jag skulle vilja se att branschen blir renare. Det förekommer en del oegentligheter tyvärr. Sedan tycker jag att det skulle vara kul om det kom in fler unga. Jag ser en fördel med att åldrarna blandas. 

Vad gör ni idag?

– Vår verksamhet ser ganska lik ut som i fjol. Årets signum har varit att försöka sänka omkostnader, för att kunna vara mer konkurrenskraftiga. 

Vad skulle du vilja säga till någon som är ny företagare i branschen?

– Jobba smart! Unga vill ofta väldigt mycket och tänker därför inte riktigt till. Man jobbar mycket med utsidan av kroppen, eller vad man ska säga. Tänk efter, så man tar rätt beslut. Det är ett tips jag kan ge! 

Kommer du/ni på Stora Infradagen 2024? 

– Vi hoppas verkligen kunna komma till Stora Infradagen 2024! Förra året var det väldigt intressant att höra alla talare, exempelvis Trafikverket. Med det sagt så vill vi gärna komma! 

Nominera din kandidat till årets Infrastipendium!

Vem tycker du ska bli årets Infrastipendiat? Nominera din kandidat senast 30 november.

Anmäl dig till Stora Infradagen senast 20 december och få 30 procents rabatt på hotell. 

Publicerad den 7 november 2023