user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

ME:s nya brottsapp är här – så har du nytta av den

Foto: iStock

Maskinentreprenörer utsätts ofta för stölder och annan brottslighet. Brott mot företag är den fråga som medlemmarna tycker är viktigast för ME att driva. Därför tar vi nu nästa steg i vårt arbete. Vi lanserar en app som underlättar anmälningarna.

En kvarts miljon kronor. Så mycket kostade stölder och stöldförebyggande arbete en brottsutsatt ME-medlem under 2022. Det visar vår senaste stöldrapport från 2023.

Så jobbar ME i frågan om brott mot företag

Mörkertalet måste minska

För att få till en förändring i polisens bekämpning av brotten i vår bransch krävs rättvisande statistik. Alla brott måste därför polisanmälas. Vi vill göra det lättare för dig som företagare att anmäla, så att mörkertalet minskar.

Därför lanserar vi en ME-version av Säkerhetscenter

Svensk Handel (en av våra systerorganisationer inom Svenskt Näringsliv) har sedan 2018 en välanvänd app som hjälper företagare att anmäla brott. Vi har tagit fram en ME-version av appen, för dig som medlem.

Tre fördelar med appen:

  • Du kan på bara ett par minuter anmäla ett brott som du som företagare utsatts för. Därmed slipper du den långa väntetiden hos polisens nummer 114 14.
  • ME får tillgång till egen statistik över brottsligheten just i vår bransch – vilket ökar våra möjligheter att bedriva tuff opinionsbildning i frågan.
  • Du kan ta del av varningar om pågående brottslighet, bedrägerier och bluffakturor.

Efter hand kommer vi att fylla på appen med tips, råd och andra funktionaliteter.

Ladda ner Säkerhetscenter

Säkerhetscenter är kostnadsfri för alla företag och finns att ladda ner på de vanliga ställena. Observera att du måste skriva in en kod för att få just ME-versionen och inte grundversionen.

Mer om appen och hur du laddar ner den

Publicerad den 30 maj 2024