user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Johan Jansson och familjeföretaget Jansson Entreprenad AB i Linköping fick 2020 års Infrastipendium. Foto Ryno Quantz

Tack för alla nomineringar!

För att uppmuntra fortsatt utveckling i branschen har Maskinentreprenörerna (ME) instiftat Infrastipendiet. Det ska stimulera unga, kreativa maskinentreprenörer som använder ny teknik på ett smart sätt.

Av tradition har svenska maskinentreprenörer alltid legat i framkant när det gäller ny teknik, men nu kommer nya utmaningar med digitalisering och automatisering. Och utvecklingen går fort.

Det är Norénska fonden som gjort Infrastipendiet möjligt. Stipendiet är på 30 000 kronor och fonden har fått sitt namn efter Maskinentreprenörernas förre ordförande Håkan Norén.

Att få äran att ta emot ME:s Infrastipendium är stort. För stipendiaten betyder det inte bara pengar, utan blir såklart till hjälp även i den fortsatta karriären. Stipendiet delas ut på Stora Infradagen i januari varje år.

Vem kan få Infrastipendiet?

Alla entreprenörer som är under 40 år kan nomineras till Infrastipendiet. Det som premieras är extra kreativitet och förmågan att stärka sin egen konkurrenskraft med hjälp av modern teknik och nytänkande.

Vad händer nu?

Nu har vi stängt ansökan till Infrastipendiet 2021. Vi vill börja med att tacka alla som har nominerat. Det är kul att se ett högt engagemang och att duktiga maskinentreprenörer uppmärksammas.

En jury ska nu granska alla bidrag och komma fram till ett resultat. Vem som får ta emot Infrastipendiet får vi veta på Stora Infradagen 2022 den 28 januari.

Publicerad den 1 december 2021

Träffa våra tidigare stipendiater

Grattis Christian Nielsen - vinnare av infrastipendiet 2021!

Förra årets infrastipendiat har nu korats och det var Christian Nielsen, vd och ägare på Oscarssons Mark & Entreprenad AB, som fick ta emot priset under Stora Infradagen 2022. Christian har varit anställd på företaget sedan 2007 och mottot har alltid varit ”se möjligheterna inte problemen”.

Robin Wallenius – Infrastipendiat 2018

"Branschen har utvecklats så att man måste kunna administrera och då krävs systematiska system. Beställarna kräver detta för att man ens ska få vara med och upphandla. Många kan tycka att det är besvärligt men tar man sig an det digitala så öppnar sig en helt ny marknad. Som liten firma kan man bli konkurrenskraftig"

Anders Jordell – Infrastipendiat 2017

”Telekom är fortfarande vårt största ben, som vi succesivt har ökat vår verksamhet inom. Samtidigt har vi lyckats bättre och bättre inom bygg och anläggning, vilket vi så klart är väldigt stolta och glada över.”