user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out
Infrastrukturminister Tomas Eneroth och Norénska fondens ordförande Håkan Norén delade ut Infrastipendiet 2018 till Robin Wallenius. Foto: Ryno Quantz

Robin Wallenius fick årets Infrastipendium

ME:s Infrastipendium 2018 går till Robin Wallenius. Robin ligger i framkant när det gäller användandet av ny digital teknik och revolutionerar synen på vad ett entreprenadföretag kan vara.

För att bli nominerad till Infrastipendiet krävs det att företagaren är under 40 år, och på ett ovanligt kreativt sätt utnyttjar ny teknik på ett sätt som stärker företagets konkurrenskraft. I år lyckades elva entreprenörer kvalificera sig, och konkurrensen var mördande ända in på mållinjen. Årets vinnare, den 34-årige Robin Wallenius från Hjo imponerade dock stort på alla. Robin äger och driver Grävfirma Anders Jansson tillsammans med sin fru.

Norénska fonden motiverar sitt beslut så här: "Robin Wallenius är den kandidat som i grunden helt och hållet, på alla punkter, matchar Norénska fondens baskrav. Företaget bygger sin framgång på en helt egen idé och ligger långt fram i användandet av ny digital teknik. Robin Wallenius håller på att revolutionera hela synen på vad ett entreprenadföretag egentligen är – och kan vara".

Att få äran att ta emot ME:s Infrastipendium är stort. För stipendiaten betyder det inte bara pengar, utan blir såklart till hjälp även i den fortsatta karriären.

 

Mer om Infrastipendiet
Pressmeddelande: Robin Wallenius tar hem årets Infrastipendium

Uppdaterad den 30 januari 2019

Det här är Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna (ME) är bransch- och arbetsgivarorganisationen för Sveriges maskinentreprenörer. Vi företräder och stödjer företagare med anläggningsmaskiner och arbetar för branschens utveckling.