user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Anders Jordell – Infrastipendiat 2017

”Telekom är fortfarande vårt största ben, som vi succesivt har ökat vår verksamhet inom. Samtidigt har vi lyckats bättre och bättre inom bygg och anläggning, vilket vi så klart är väldigt stolta och glada över.”

Detta sa Anders Jordell år 2017 när han tog emot Infrastipendiet. Priset delas ut till en ung och kreativ person som använder teknik på ett smart sätt  vilket juryn menade att Anders hade gjort. Anders är vd och ägare för Jordells Åkeri och Entreprenad. Vid 25 års ålder köpte han sin fars lastbil, startade bolaget och värvade en barndomsvän som sin första anställda. ME ringde upp Anders för att höra vad stipendiet har betytt för honom.

Du pratade 2017 om att ni ville lämna papperslapparna och gå över till digital hantering – hur har detta arbete sett ut sedan 2017? 


– Det tog en tid för oss – men idag är vi helt och hållet digitala. Vi använder Next. Det funkar bra för oss. Det ger oss bättre kontroll och det sparar tid.

Vad har Infrastipendiet betytt för dig som företagare?


– I mitt företagande har det inte så stor betydelse, men däremot är det väldigt kul att få ett pris. Att få sitta med i paneler på Stora Infradagen har också varit roligt.

Vad hoppas du få se för utveckling i branschen i framtiden?

– Jag skulle säga att jag vill se en utveckling som strävar mot att våra beställare tar hand om våra nya maskinister. Det är ganska svårt idag. Jag vill se att chansen att få ut bra maskinister ökar. Jag har även en förväntan på vad som händer med våra maskiner. Något kommer att hända där.

Vad gör du idag?

– Jag sitter som vd och har ett helikopterperspektiv över verksamheten. Jag är samtidigt nära verksamheten men är dock inte nere och rotar, men finns så klart nära till hands. Jag jobbar även med strategiska frågor.

Vad skulle du vilja säga till någon som är ny företagare i branschen?

– Jag skulle vilja höja ett varningens finger kring att det finns en bild att det är lätt att driva företag. Man kommer alltid stöta på problem. Försök att bygga upp en organisation och ta hjälp av de digitala verktygen som finns. Det är lättare att bygga och forma en verksamhet på det sättet. Få även in det digitala så fort som möjligt. Något som också är viktigt är att vara en attraktiv arbetsgivare – det är ett måste!

Publicerad den 11 oktober 2021