user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Arbetsgivarstöd

Som arbetsgivare är det mycket att hålla reda på, och därför har vi samlat information som kan underlätta din vardag. Här hittar du svar på frågor om kollektivavtal, att anställa personal, löner och ersättningar med mera. Välj ämne eller område för att snabbare hitta det du söker. 

Välj ett ämne

 • Krav på arbetsrättsliga villkor

  Sedan 2017 kan upphandlingar innehålla krav på så kallade arbetsrättsliga villkor. Lagstiftarens syfte med de nya reglerna är att arbetstagare som utför offentliga kontrakt ska ha lön, semester och arbetstid i nivå med gällande kollektivavtal i branschen.
 • Nya traktamentsnivåer från 1 januari 2020

  Från 1 januari 2020 gäller nya nivåer för schablonavdrag vid ökade levnadskostnader vid tjänsteresa, det som vanligen kallas skattefria traktamenten.
 • Löner i kollektivavtalen

  Här hittar du sammanställda löner i kollektivavtalen.
 • Nationaldagen - vad gäller?

  När annandag pingst försvann som ledig dag och nationaldagen istället blev en röd dag har parterna kommit överens om lite olika lösningar på kompensation. Se vad som gäller i ditt kollektivavtal.
 • Ta del av rapporter och lönestatistik

  Medlemsföretag i Svenskt Näringsliv ges möjlighet att ta del av statistik och rapporter på den löneinformation som ditt företag rapporterar in.

Se även

Lönestatistik och yrkeskoder

Svenskt Näringsliv och medlemsorganisationerna har tillsammans tagit fram ett stödsystem för att underlätta lönestatistiken och hitta rätt yrkeskod att lägga in i sitt lönesystem.

Smart lönesättning utvecklar företaget

Genom att ta kommandot över lönesättningen kan ni göra den till en konkurrensfördel för ert företag. Hur ska lönesättningen fungera smartast på just ditt företag för att ge bästa resultat för företag och medarbetare?